havadurum

İYİ Parti’den olağanüstü kongre kararı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin olağanüstü seçimli kongreye gideceğini duyurdu.

678

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Merkez'de basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Akşener, 31 Mart seçim sonuçlarının tüm partilere mesajlar verdiğinin üzerinde durdu. Milletin seçimden yorulduğunu ve iktidara ekonomi üzerinden mesaj gönderdiğini dile getiren Akşener, “Rahmetli Demirel’in sözlerini hatırlatıp ‘Tencere her iktidarı sallar’ demiştik. Kendisi umarım artık çağrılarımızın arkasında milletimizin sesi olduğunu anlamıştır” ifadelerini kullandı.

“Gereken adımları atacağız”

31 Mart seçimlerinin ardından İYİ Parti’nin izleyeceği yol hakkında açıklamalarda bulunan Akşener, “İYİ Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin bize verdiği mesajı ve bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız. En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız” sözlerine yer verdi.

“Sandığa katılımdaki düşüşü hiçbir siyasi görmezden gelemez”

Sandığa katılımdaki düşüşün öneminden bahseden Akşener, “Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte, milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu görmüş olduk. 2023 yılındaki seçime göre milletimizin sandığa katılımdaki düşüşü hiçbir siyasi görmezden gelemez. Milletimiz alışılmış kutuplaştırmalara, suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi” diye konuştu.

“Milletin hür iradesiyle sandığa attığı oy tartışılamaz”

Belediye Başkanı olarak İYİ Parti’nin adaylarını tebrik eden Başkan Akşener, "Milletimizin iradesiyle seçilen tüm adayları tebrik ediyorum. Seçimlerin Cumhuriyetin onuruna yakışır bir olgunlukla gerçekleşmesini önemli ve kıymetli buluyorum. Demokrasilerde her şey tartışılır, ancak tek bir şey tartışılamaz. O da şudur: Milletin hür iradesiyle sandığa attığı oy. Her zaman millet iradesinin üzerinde bir irade olmadığını söyledik. Sonuçlara göre milletimiz; 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş