Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli egemenliğin önemine ve çocukların gelecekteki rolüne dikkat çekti. Kaymakam Acar mesajında, 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin kaderini tayin ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920; aziz milletimizin iradesini esas alan, istiklal ve istikbal mücadelemizin en güçlü nişanesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği tarihi bir dönüm noktasıdır.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesinin büyük bir vizyonun göstergesi olduğunu vurgulayan Acar, çocukların ülkenin geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Acar, mesajının devamında şu sözlere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, milletimizin yarınlarına duyduğu sarsılmaz inancın en açık tezahürüdür. Çünkü çocuklarımız; umudumuzun, istikbalimizin ve güçlü Türkiye idealimizin en kıymetli teminatıdır. Sevgiyle büyüyen, bilgiyle donanan ve milli-manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek; bizlerin en büyük vazifesi, en kutlu sorumluluğudur.”
Gökçeada’da çocukların huzur ve güven içinde yetişmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Acar, mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı olan kıymetli çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" diyerek mesajını tamamladı.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.