Çanakkale’nin tarihî ve kültürel değerlerini geleceğe taşıyacak projeler arasında yer alan Piri Reis Müzesi’nde açılış hazırlıkları devam ediyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, müzede yürütülen çalışmaları yerinde görmek ve hazırlık sürecine ilişkin bilgi almak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şakir Kutluay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik, Berkin Karaca ve Recep Yılmaz ile Genel Sekreter Sema Sandal katıldı.
Müzenin açılış öncesindeki hazırlıklarının ele alındığı ziyarette, tamamlanan çalışmalar ve devam eden süreç hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Müzebilimci Yeşim Kartaler’den müzenin mevcut durumu hakkında bilgi alan heyet, Piri Reis’in Türk denizcilik tarihindeki yerinin ve öneminin gelecek kuşaklara aktarılması açısından projenin taşıdığı değeri de gündeme aldı.
Türk denizcilik tarihinin önemli isimlerinden Piri Reis’in adını taşıyan müze, tarihî mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bakımından önem taşıyor. Müze projesiyle Piri Reis’in denizcilik alanındaki mirasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve ziyaretçilerin tarihî birikimle buluşturulması amaçlanıyor.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da ziyaret sırasında tarihî ve kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Semizoğlu, Piri Reis Müzesi’nin Çanakkale’nin kültürel zenginliğine ve turizm potansiyeline katkı sunacak önemli bir proje olduğunu ifade etti.
Piri Reis Müzesi’nin kasım ayında açılması planlanıyor. Açılışla birlikte müzenin, Çanakkale’nin tarihî ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sunması ve kentin ziyaret edilebilecek kültürel mekânları arasına katılması bekleniyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun ziyareti, müzenin açılış öncesindeki hazırlık sürecini yerinde inceleme ve proje hakkında bilgi edinme fırsatı sundu. Piri Reis’in denizcilik tarihindeki mirasını öne çıkaracak müzenin, kentin kültürel yaşamına ve turizm hareketliliğine nasıl katkı sağlayacağı ise açılışın ardından daha net görülecek.
(ERHAN TAYLAN)