yandexmetrikacounter
Uslu’dan çifte vatandaşlara çağrı: “Haydi s | Çanakkale Olay

Uslu’dan çifte vatandaşlara çağrı: “Haydi sandık başına”

Bulgaristan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Çanakkale Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Ahmet Uslu, çifte vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yaptı. Uslu, 25 Ekim Pazar günü Çanakkale merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda saat 08.00’den itibaren oy kullanılabileceğini açıklayarak seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu.

412

Bulgaristan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Çanakkale’de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanabileceği adres belli oldu. Çanakkale Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Ahmet Uslu, daha önceki milletvekilliği seçimlerinde kısıtlanan sandık sayısının yeniden artırılması için yürütülen girişimlerin ardından Çanakkale’de sandık kurulacağını duyurdu. Çanakkale’deki seçmenlerin oylarını kullanabilmeleri için Cumhuriyet Ortaokulu’nda sandık kurulacağını belirten Uslu, seçimlere katılımın önemine dikkat çekti. Sandık sayısına ilişkin yaşanan kısıtlamalara ve karşılaşılan engellere rağmen sürdürülen girişimlerin ardından alınan kararı duyuran Uslu, çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Uslu’dan çifte vatandaşlara sandık çağrısı

Bulgaristan’da yeni cumhurbaşkanının belirlenmesi için yapılacak seçim öncesinde açıklamada bulunan Ahmet Uslu, oy verme işleminin 25 Ekim Pazar günü saat 08.00 itibarıyla Çanakkale merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda başlayacağını belirtti. Seçmenlerin sandığa gitmesinin yalnızca bireysel bir vatandaşlık hakkı olmadığını, aynı zamanda Çanakkale’deki üyeler arasındaki birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu ifade eden Uslu, katılımın yüksek olmasının gelecekteki seçimlerde sandık sayılarının artırılması açısından da önem taşıdığını vurguladı.

"Çanakkale’de seçim sandığını ayağınıza getirdik"

Uslu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bildiğiniz gibi yarın Bulgaristan yeni Cumhurbaşkanı’nı seçmek üzere sandık başına gidiyor. Milletvekilliği seçimlerinde kısıtlanan sandık sayısına yapılan mücadele ile yeniden Çanakkale’de seçim sandığını ayağınıza getirdik. Seçimler için 25 Ekim Pazar sabahı saat 08:00’den itibaren Çanakkale merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda oy kullanımına başlanacaktır. Oy kullanmak bir vatandaşlık hakkıdır ve kullanılan her oy Çanakkale’deki üyelerimizin birlik ve beraberliğini göstermektedir. Katılım ne kadar yüksek olursa bir sonraki seçimde sandık sayılarını arttırma şansımız olacaktır. Haydi sandık başına sandıkları oylarımızla dolduralım" dedi.

Oy verme adresi Cumhuriyet Ortaokulu

Ahmet Uslu’nun açıklamasına göre, Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Çanakkale’de oy kullanacak seçmenlerin adresi Cumhuriyet Ortaokulu olacak. Oy verme işlemi 25 Ekim Pazar günü saat 08.00’de başlayacak. Uslu, seçime katılımın yüksek tutulmasının önemini vurgulayarak Çanakkale’deki çifte vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş