yandexmetrikacounter
Yüzme sporu revaçta... | Çanakkale Olay

Yüzme sporu revaçta...

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bundan 1,5 yıl önce 'Yüzme bilmeyen kalmasın' dedik. İlk hedefimiz 100 günde 100 bin kişiydi. Daha sonra geçen yıl için 1 milyon hedef koyduk. Pandemiye rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla insanımıza genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yüzme öğrettik. İnşallah bu çıtayı birlikte yukarı taşıyacağız." dedi.

745
Bakan Kasapoğlu, Kütahya`da yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin her alanda bir mücadele verdiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın liderliğinde ekonomiden sanayiye, sağlığa, eğitime, spora kadar her alanda bir devrimin hep birlikte gerçekleştirildiğini belirten Bakan Kasapoğlu, "Yatırımlar, gelişmeler bizleri gururlandırıyor. Çok dinamik, gelişen bir nüfusumuz var, gençlerimiz var. Avrupa`nın en genç, dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip bir ülkeyiz. Bu anlamda gençlerin donanımlı olmasını çok arzu ediyoruz." dedi.
 
Kütahya`da gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacağını, köylere kadar spora erişimi sağlayacaklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, tüm vatandaşları spor tesislerini kullanmaya davet etti.
 
Türkiye`nin, statları, havuzları, salonları, kortları, spor tesisleriyle Dünya`ya meydan okuduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan 1,5 yıl önce `Yüzme bilmeyen kalmasın` dedik. İlk hedefimiz 100 günde 100 bin kişiydi. Daha sonra geçen yıl için 1 milyon hedef koyduk. Pandemiye rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla insanımıza genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yüzme öğrettik. İnşallah bu çıtayı birlikte yukarı taşıyacağız. İnanıyorum ki bu havuz, Kütahya`nın `Yüzme bilmeyen kalmasın` projesinde, öncü şehirlerden biri olmasına da katkı sağlayacak."
(GSİM)
Paylaş