havadurum

"Can Dostlara" yeni kulübeler hazırlandı…

383

 Çanakkale Belediyesi desteği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan kedi ve köpek kulübelerinin teslimi Hak Bahçesi Kedi Evi’nde gerçekleşti. Yapılan teslim törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürü Mevlüt Özyanık ile Barınak Gönüllüleri ve Hayvan Severlerde katıldı. İl Şube Müdürü Özyanık, konuşmasında kulübelerin Müdürlük projesi kapsamında Gemlik Cezaevinde yapıldığını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar ise bu tür projelerin sevindirici olduğunu ifade ederek, Çanakkale halkını hayvanlar konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.  

Hayvanların daha iyi korunabilmesi için Müdürlük olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Özyanık;  “Hayvanların daha iyi korunabilmesi için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün projesi çerçevesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ikinci Bölge Müdürlüğümüz tarafından Gemlik Ceza İnfaz Evinde bunlar yaptırıldı. Çalışmalarımız biraz daha devam edecek. Malum her tarafa gücümüzün yetmesi biraz zor ama olabildiğince gerçektende ihtiyaç olan yerlerde bu çalışma devam edecek” dedi.  
 
“Yaşam alanı herkesin yaşam alanı”
Bu tür projelerin sevindirici olduğunu ve halkında bu konuda daha duyarlı olmasını umduğunu açıklayan Ünüvar ise; “Bizlerde Müdürlüğümüze buradan teşekkür ediyoruz. Barınak Gönüllüleri ve Hayvan Severler Derneğimizde burada. Bende bu durumdan çok memnunum. Bu konu sadece hayvan severler derneğinin, belediyenin veterinerlik birimini ilgilendiren bir konu değil. Bütün vatandaşları ilgilendiren bir konu. Bu yaşam alanı aslında bütün canlıların yaşam alanı. Hep beraber saygı duymamız gerekiyor. Bazı insanlar barınakları istemiyor Hakikaten bizim yaşadığımız sıkıntıda bu. Buda yaşam alanı yalnız insanlara verilmiş gibi algılanıyor. Yaşam alanı bütün canlılara verilmiş bir yaşam alanı. Herkes saygı duyduğu zaman biz çok iyi şeyler yapacağız. Veterinerliğimiz bir kedi evi olsun diyor ancak başkaları tarafından engelleniyor. Hayvanlara katlanamıyorlar. Ya da sokak köpeklerinden rahatsız oluyorlar. Biz hayvanların aşılarını yapıp kısırlaştırıyoruz ve zararsız hale geliyorlar. Yasada bunu söylüyor. Doğal alanına koymak zorundayız. Doğal alanına koyduğumuz zaman bütün vatandaşlar belediyenin çalışmadığını, belediyenin biriktirdiği ve sorun oluşturduğunu söylüyor. Ben 2 senedir Başkan Yardımcısıyım henüz bir köpek ısırma vakası olmadı. Vatandaşlarında bu konuda duyarlı olmaları çok önemli.  Bizim gidip de kasaptan et alıp içine zehir koyacak paramız yok. Böyle bir yola tenezzül etmek gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Canlının her türüne saygı duyuyoruz. Bu vesile ile insanlara da mesaj verdik. Hayvanlar, insanlar, ağaçlar, canlılar ortak bir yaşam alanındayız. Biz bütün halktan da bu duyarlılığı bekliyoruz. Sevmiyorlarsa bile zarar vermemeliler. Çanakkale halkından da bu konuda destek istiyoruz” şeklinde konuştu.  (Eren Aşnaz)
Paylaş