havadurum

2'inci Afiş Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı..

1150

 2018 Troya Yılı kapsamında ‘Troya’ konulu Genç Sanat 2’nci Afiş Yarışması ödül töreni yapıldı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapılan ödül töreninin yanı sıra 49 afiş, sergilendi. 314 başvuru içerisinden 9 eser sahibi başarı ödülüne 10 eser sahibi ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapılan sergi açılışı ve ödül törenine Vali Orhan Tavlı, Eceabat Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Savaşları ve Tarihi Gelibolu Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ve bürokratlar katıldı. Programın açılış konuşmasını, Seçici Kurul Üyesi Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Adnan Tefeci yaptı. Tefeci; “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu sergi çok fazla yapılan bir sergi değil. Sebebi şu; resim heykel yarışmaları var ama Kültür Turizm Bakanlığı ilk defa çok önemli bir yarışmaya imza atmış oldu. Değerleri olan bir bölgede yapmış olduğu bir yarışma aslında. Bizde bunu çok önemsediğimiz için jüri üyeler ile birlikte 314 afiş tasarımını online üzerinden değerlendirdik. Bu değerlendirmeyi yaparken jüri üyeleri birbirilerini görmediler. Birbirleri ile iletişime geçmediler. Tabi bu önemli bir şeydi. Dolayısıyla çok objektif bir değerlendirme olduğunu sizlere ifade edebilirim. 314 afişin değerlendirilmesi sonucunda 49 afiş sergilenmeye layık görüldü. Bunun içerisinde başarı ödülleri var. Dolayısıyla Kültür Turizm Bakanlığı Kültür Sanatlar Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu değerli yarışmayı can-ı gönülden tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü afiş çok. Yapılan bir afiş tasarım yarışması değil. Bunun içerisinde jüri üyesi ve arkadaşlarımız jüri üyeleri bunu değerlendirirken bir takım ölçütleri göz önüne aldılar. Bunun içerisinde Çanakkale’nin yapısı çok önemliydi. 2000 yıl önceden bu tarafa gelen ama Atatürk ile taçlandırılan Çanakkale Savaşı’nın da özellikleri de göz önüne alındı. Sadece Truva Atı değil. Bunun yanında sanatın kendi içerisinde bir takım özellikleri, ilkeleri var” dedi. 

 
“Çanakkale’yi her zaman gönlümüzün özel bir yerinde tutacağız” 
Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç; “Bundan sonra yapacağımız etkinliklerde biz Çanakkale’yi her zaman gönlümüzün özel bir yerinde tutarak devam etmeyi planlıyoruz. Ev sahipliği yapan bütün meslektaşlarımız ve hocalarımız başta olmak üzere çok teşekkür ediyoruz” dedi.  
 
“2018 Troya Yılı kapsamında düzenlenen yarışma çok önemli”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, “Troya Yılı kapsamında, başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımız, gerek yurtdışında, gerek yurt içinde uluslararası ve ulusal olarak kültürel alanda, sanatsal alanda çok büyük etkinliklere imza attılar. 2018 Troya Yılı kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu yarışma çok önemli. Başta genç sanatçılarımıza, jüri üyelerimize ve Sayın Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş