havadurum

Eğitimde yeni hamle

1215

 Ticaret Borsası İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu’nun Temel Atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Vali Yardımcıları, AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Askeri protokol ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Özkan, Milletvekili İskenderoğlu, Milletvekili Turan ve Vali Tavlı programda konuşma yaptı. Özkan, konuşmasında eğitim ve öğretime destek veren herkese teşekkür etti. 24 Haziran seçimlerinin ardından Çanakkale Milletvekili seçilen AKP Grup Başkanvekili Turan ve AKP’li İskenderoğlu’na teşekkür etti.  Özkan, tek gayelerinin, çocuklara dünya standartlarının üstünde eğitim alabilmeleri için bakanlığın sunduğu imkanları yeni projeler ile taçlandırarak planlanan çalışmaları layıkıyla yerine getireceklerini söyledi.

 
“24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri başarı için Milletvekillerimizi tebrik ediyorum”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan okullardan bahseden Osman Özkan; “24 Haziran seçimlerini tamamladık. Ülkemiz adına halkımızın ortaya koyduğu irade ve Çanakkale’mizin iki güzel insanı, bugün seçim sonuçları ile birlikte yeniden görev ve sorumluluklarını üstlenmek üzere aramızdalar. Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyorum. Esenler Mahallesi’nin ilk ve ortaokul kademeleri öğrenci kapasitesini geliştirme konusunda önemli bir adımı sizlerle birlikte atmanın onurunu yaşıyoruz. İl Milli eğitim Müdürlüğü olarak tek gayemiz, çocuklarımıza dünya standartlarının üstünde eğitim alabilmeleri için bakanlığımızın sunduğu imkanları yeni projeler ile taçlandırarak planlanan çalışmaları layıkıyla yerine getirmektir. Bu doğrultuda sadece Çanakkale Merkez’de 2017 yılında Vali Fahrettin Akkutlu Atatürk Ortaokulu, Turgut Reis Ortaokulu gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerine yeni okullarımızda başlamıştık. Son bir ay içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle Biga İÇDAŞ Fen Lisesi ve Biga İÇDAŞ Anaokulunun da yine hep birlikte açılışları gerçekleştirdik. Bakanlığımızın, ‘2018 Yatılı Programı’ kapsamında yapacağımız çalışmaların yanında, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreninde yine hep birlikte bulunmuştuk. Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu’nun açılışını yine hep birlikte gerçekleştirmiştik. Kepez Hafız Halil Atan Ortaokulumuz yeni öğretim yılını hazır halde bekliyor” dedi.  
 
“Çocuklarımıza yönelik yapılacak yatırımlara destek olacağız”
Temel Atma töreninde konuşan AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu, okulun hayırlı olmasını temenni ederek; “Temel Atma töreninde bulunduğumuz okulun hayırlı olmasını diliyorum. Grup Başkanvekilimize de çok teşekkür etmek istiyorum böyle açılışlara bizi alıştırdığı için. Önümüzde süreçte de bilim ve teknoloji ile çocuklarımıza yönelik yapılacak yatırımlara da destek olacağız” dedi. 
 
“Yeni dönemde görev alacak 4 vekilimize de başarılar diliyorum”
Seçimlerin ardından hiç durmadan çalışmalara başladıklarını dile getiren Bülent Turan; “Ticaret Borsası İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu , mazbatayı beklemeden yemin törenini beklemeden yola koyulduk. Biz, ne yaparsak yapalım milletimize olan borcumuzu ödeyemeyiz. 24 Haziran seçimlerini bitirdik, Çanakkale’de 4 tane birbirinden kıymetli vekilimiz için halkımız takdir buyurdu, seçti. Ben, 4 vekilimize de yeni dönemde Çanakkale’miz başta olmak üzere ülkemiz adına faydalı işlerde bulunmalarını temenni diyorum ve 4 vekilimize de başarılar diliyorum. Biz seçimden seçime değil her dönem, her gün buralarda olmayı görev bilen insanlarız. Bizler, Çanakkale’mize neler yapılabilir bunun derdinde olan insanlarız. Çanakkale’miz için faydalı olan işlere omuz vermek en büyük keyfimiz ve onurumuz oldu” ifadelerini kullandı. 
 
“Demokrasilerde istifa da bir erdemdir”
Vatandaşların yüzde 91 gibi büyük oranlarda sandık başına giderek demokrasi örneği verdiklerini söyleyen Turan; “Halkımız, bizlere sahip çıktı. Seçimlerde kendine yakışan demokratik olgunluğu göstererek yüzde 91 gibi çok büyük bir oranla sandığa gittiler. Demokrasilerde seçim esas olandır. Ülkemizde halkın iradesi ne ise baş tacımızdır. Halkımız, neyi istemişse, kimi istemişse asla mazeret üretmeden saygı duymak bizim görevimizdir. Demokrasilerde istifa da bir erdemdir, demokrasilerde hesabı kendi ekibinle birlikte vermekte bir erdemdir. Bugün, yeni dönemdeki ilk temel atmamızın güzel bir okulumuzla birlikte sürdürüyoruz. Eğitim bir, sağlık iki yolumuza devam ediyoruz. Bugünde yine eğitimimizle ilgili önemli bir adım atıyoruz. Eğitim, ideolojik kavgalara, yanlış hesaplara heba edilemeyecek kadar kıymetlidir. Şuan ülkemizde 905 bin gibi atanamayan öğretmenlerimizden yaklaşık 600 bini son dönemde atandı. 2002 yılında bütçemizin sadece yüzde 8’i eğitime ayrılırdı, bugün bu oran yüze 17’yi buldu” dedi.
 
“Bu güzel eğitim yuvalarının uzun yıllar hizmet vermesini temenni ediyorum”
Temel Atma töreninde konuşma yapan Vali Orhan Tavlı, eğitime yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Tavlı; “Bu güzel eğitim yuvalarını ilimize kazandıran, bu okulları depreme dayanıklı ve modern bir proje ile yeniden inşa edilmesine öncülük eden başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere yapımında emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığımızın değerli mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu güzel eğitim kurumlarının uzun yıllar sevgili öğrencilerimize, milli eğitim camiamıza hizmet vermesini ve öğrencilerimizi hayata hazırlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş