havadurum

Lokmalar kandil ve şehitler için dağıtıldı

825

 Çanakkale Belediyesi tarafından, Miraç Kandili olması nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde lokma ve pilav dağıtımında bulunuldu. Cuma Pazarında vatandaşlara yapılan lokma ikramına CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Mehmet Soylu, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve vatandaşlar katıldı. Aynı zamanda kentteki tüm camilerde de kandil nedeni ile vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu. Lokma dağıtımında açıklamada bulunan Belediye Başkanvekili Soylu, “Çanakkale Belediyesi olarak, bugün Miraç Kandili olması dolayısıyla bütün camilerde mevlit okuttuk, ayrıca her camide vatandaşlara pilav ikramında bulunuyoruz. Burada da kentli vatandaşlara pişi ikramında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Cuma Pazarı girişinde dağıtılan lokma hayrına katılan Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ise; “Bugün Miraç Kandili, tabi ki kandil olması sebebiyle hem lokma hayrı hem de bütün camilerimizde mevlit ve hemen arkasından da pilav hayrı yapılacak. Biz her yerden duyurduk, tüm vatandaşlarımızı buraya davet ettik. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, bugün Konya’da, oradaki Belediye Başkanları toplantısına katılacak. Onun nezdinde de Çanakkale’de yaptığı hayır için teşekkür ediyoruz, kendisine” dedi.

 
“Çanakkale, barışın kentidir, özgürlüklerin kentidir”
Lokma hayrına katılan Milletvekili Erkek, tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak; “Cuma pazarımızda Miraç Kandili dolayısıyla lokma dağıtıyoruz. Biz, zaten bunları sık sık yapmaya çalışıyoruz. Bütün Çanakkaleli hemşerilerimizin kandilini kutluyoruz. Çanakkale, barışın kentidir, özgürlüklerin kentidir. Biz, bu kentte her zaman barış, birlik, beraberlik içerisinde ve kardeşçe yaşayacağız” dedi.
 
“Tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutluyorum”
CHP İl Başkanı Güneşhan, vatandaşlarla birlikte lokma dağıtımında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bugün Miraç Kandili. Başta Çanakkaleli hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutluyorum. Bugün, Çanakkale Belediyesi olarak lokma dağıtımında bulunuyoruz, aynı zamanda camilerimizde de pilav dağıtıyoruz” dedi.
 
“Belediyemizin düzenlediği kandil hayrı için teşekkürlerimizi sunuyoruz”
CHP Merkez ilçe Başkanı Uyanık, Çanakkale Belediyesinin birlik ve beraberlik duygusunu Çanakkale halkı ile paylaşarak düzenlenen hayır için teşekkür ederek; “Bu mübarek kandil günü, ülkemizde en çok ihtiyacımız olan huzurlu günleri hepimizin özlediği yeni dönemde hem kandil hayrını yapmak hem de birlik ve beraberlik duygusunu Çanakkale halkıyla paylaşmak için belediyemizin düzenlediği kandil hayrı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu organizasyonu yapanlara, planlayanlara ve katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş