havadurum

Özel öğrenciler ilk mezuniyeti yaşadı

266

 Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı il mezunlarını verdi. Mezun olan 12’inci sınıf öğrencilerinin başarısı ailelere duygu dolu anlar yaşattı.  Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Bayraktar, Okul Müdürü V. Erdem Şenol Okul Aile Birliği Başkanı Emine Şengören Güzel ile öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni öğrenci velisi Meliha Abacı’nın konuşması ile devam etti. 4 yıl boyunca yaşadıklarını dile getiren Abacı konuşmasında; “4 yıl boyunca acı tatlı çok şey yaşadık. Sevindik, gurur duyduk hüzünlendik. Çocuklarımız senini benim değil bizim çocuklarımız oldu. Birbirimizi anladığımız bir yer oldu okulumuz. Çünkü biz bir aile olduk. Can dostlar kardeş olduk. İlk mezunlar bizlere nasip oldu. İnşallah sizleri üzemeden kırmadan yürümeyi başarabilmişizdir” dedi. 

Abacının ardından kürsüye çağırılan Okul Müdürü Şenol, mezuniyetten sonrada özelliklere velilere büyük görevler düştüğünü ifade ederek; “Okulumuz bugün ilk mezunlarını vermekte. O yüzden çok heyecanlıyız. Eğitimini tamamlayan yedi öğrencimizin okulumuzun ilk mezunları bizleri gururlandırdı. Geçen dört yılda öğrencilerimiz, bizler, hayata öğrendik. İnanıyorum ki bundan sonra hayata çok daha sıkı bağlanacaklar. Velilerin özverisi ile bu özel çocuklarımızın hayatlarını biz nebze olsun kolaylaştırabilmek bizlere büyük 0onur vermektedir. Bugün velilerimizin en büyük gurur ve sevinç günüdür. Ama bugün kesinlikle bir veda günü değildir. Her zaman kendilerine ve ailelerine bir ses kadar yakın olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hedefimiz diğer öğrenci ve velilerimizin de bu mezuniyet sevincini günü geldiğinde yaşamaları ve yaşatmalarıdır. Bu zorlu süreçte velilerimizin ilgi ve desteğine her zaman yanımızda hissetmeliyiz Bundan sonrada hissedeceğimize inancım tamdır. Çocuklarımız buradan mezun oluyorlarsa bundan en büyük payın annelerinde olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman çok zor günler oldu. Ama şu geldiğimiz noktaya baktığımızda ise çok önemli yol kat ettiğimiz açıkça görülmektedir.  Değerli velilerimiz bundan sonraki hayatınızda da çocuklarınıza desteklerinizi vermeye devam edin. Çünkü çocuklarımız sizlere ne engelli olurlar nede farklı görürüz. Onlar, bizim için özel olurlar ve olacaklar. Onların bu özel hayatlarında özel ilgiyi hiçbir zaman esirgemeyiniz” dedi. 
Konuşmaların ardından özel öğrenciler mezuniyet ödüllerini Başkan Vekili Şimşek’in elinden alırken, mezuniyet diplomalarını ise öğrencilere Milli Eğitim Şube Müdürü Korkmaz takdim etti. Mezuniyet sırsında veliler duygu dolu anlar yaşadı. Tören, kesilen pastanın ardından atılan keplerle son buldu. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş