havadurum

Unutmayın! Trafikte öncelik yayaların

1172

 İçişleri Bakanlığı tarafından, trafikte yayaya öncelik verilmesi konusunda kampanya başlatıldı. ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ konulu kampanyanın startı dün düzenlenen etkinlik ile verildi. Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi tarafından da desteklenen kampanya, Demircioğlu Caddesi’nde yapılan etkinlikle duyuruldu. Etkinliğe, Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, emniyet teşkilatı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Vali Tavlı ve Başkan Gökhan başkanlığında öğrencilerin katılımıyla yaya geçidinden geçildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Tavlı, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyanın önemine değindi. Vatandaşların trafik konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Vali Tavlı, konuyla ilgili trafiğin genelinde çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Kampanyanın trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığını belirten Vali Tavlı; “Trafik konusunda bugüne kadar hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Umarım bundan sonra da trafik konusundaki duyarlılığımız artarak devam edecek. 2019 yılında, trafik konusunda bu tür etkinlikler, vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin verdiği destekle birlikte devam edecektir” dedi. Etkinlik kapsamında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Gökhan, trafik kurallarına genel olarak en çok Çanakkaleli vatandaşların uyduğunu belirterek; “Çanakkale’deki vatandaşlar, diğer kentlere göre yaya geçitlerine duyarlı. Fakat bu yeterli değil, daha da yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu konuda, Avrupa, dünya standartlarına gelmemiz gerekiyor. Onun için bu konunun bir kez daha gelmesi son derece önemli” ifadelerini kullandı. ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ konulu kampanyaya ilişkin değerlendirmede bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Demir; “Umarım, hayırlı olur, bu konuda duyarlı olacağımıza inanıyorum. Yaya geçitleriyle ilgili konu, İl Trafik Komisyonu’nda gündeme geldi. Bu konuda Belediye Ulaşım Müdürlüğünün çalışması var. Yaya geçitleri azaltılacak” dedi. 

 
“Umarım bundan sonra da trafik konusundaki duyarlılığımız artarak devam edecek”
Vali Orhan Tavlı; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de tüm ilçelerimizle birlikte ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla, trafik konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çanakkale Belediyesi, yaya geçitleri konusunda çalışmalarını yürütüyorlar. Umarım, bu konuda da trafiğin geneline uygun çalışmalar yapılır. Trafik konusunda bugüne kadar hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Umarım bundan sonra da trafik konusundaki duyarlılığımız artarak devam edecek. 2019 yılında, trafik konusunda bu tür etkinlikler, vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin verdiği destekle birlikte devam edecektir” dedi. 

“Çanakkale’deki vatandaşlar, diğer kentlere göre yaya geçitlerine duyarlı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Şuanda İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde trafikte yayalara saygı ve yaya geçitlerindeki düzenlemenin dikkate alınması ve onunla ilgili duyarlılık oluşturulması için ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla kampanya başlatıldı. Çanakkale’deki vatandaşlar, diğer kentlere göre yaya geçitlerine duyarlı. Fakat bu yeterli değil, daha da yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu konuda, Avrupa, dünya standartlarına gelmemiz gerekiyor. Onun için bu konunun bir kez daha gündeme gelmesi son derece önemli. Bizim de bu konuda yaya geçitlerinin sayısıyla ilgili bazı düzenlemeler yapmamız gerekebilir” dedi. 
 
“Trafik konusundaki çalışmalarımız devam ediyor”
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “İçişleri Bakanlığımızın 2009/18 sayılı karayolu taşıma kanununda bir değişiklik yapıp yayaya öncelik verilmesiyle ilgili 81 ilde başlatılan Trafikte yayaya öncelik verilmesiyle ilgili ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ konulu bir uygulama var. Biz de Valiliğimizin başkanlığında bir çalışma başlattık. Biz de broşürler bastırdık, servis araçlarımıza, taksicilerimize dağıtacağız. Umarım, hayırlı olur, bu konuda duyarlı olacağımıza inanıyorum. Yaya geçitleriyle ilgili konu, İl Trafik Komisyonu’nda gündeme geldi. Bu konuda Belediye Ulaşım Müdürlüğünün çalışması var. Yaya geçitleri azaltılacak” ifadelerini kullandı.  
(Baykal Sağlam)
Paylaş