havadurum

Çanakkale Hava Durumu 24 Mart Cuma

29 Mart Çarşamba günü Çanakkale'de baharın keyfini doyasıya çıkarabileceksiniz. Güneşli ve açık bir hava hakim olacak, sıcaklıklar ise 22°C'ye kadar yükselecek. 

726

Çanakkale, tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim turistlerin ilgisini çeken bir şehir. Özellikle bahar aylarında ılıman havası ve açan çiçekleriyle bambaşka bir görünüme bürünen Çanakkale'de 29 Mart'ta hava durumu nasıl olacak?

Sıcaklık

29 Mart'ta Çanakkale'de mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hakim olacak. En yüksek sıcaklık 22°C, en düşük sıcaklık ise 12°C olacak. Bu değerler, baharın gelişiyle birlikte havaların ısınmaya başladığını gösteriyor. Özellikle gündüz saatlerinde güneşli ve ılık bir hava hakim olacağı için, dışarıda vakit geçirmek keyifli olacak.

Yağmur

29 Mart'ta Çanakkale'de yağmur ihtimali yok. Bu nedenle, şemsiyenizi yanınızda taşımanıza gerek yok. Güneşli ve açık bir hava hakim olacağı için, yağmurdan etkilenmeden baharın tadını çıkarabilirsiniz.

Rüzgar

Rüzgar batı yönünden 11 km/saat hızla esecek. Bu rüzgar hızı, günlük hayatınızı etkileyecek kadar güçlü değil. Hafif bir esinti şeklinde hissedilecek olan rüzgar, baharın ferahlatıcı etkisini artıracak.

Nem

Nem oranı %60 civarında olacak. Bu nem oranı, ideal bir nem oranı olarak kabul edilir. Ne çok nemli, ne de çok kuru bir hava olacağı için, dışarıda vakit geçirmek için ideal bir hava durumu diyebiliriz.

UVI

UV indeksi 4 olacak. Bu değer, orta seviyede bir UV riski olduğunu gösteriyor. Güneş kremi kullanarak cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumanız öneriliyor. Özellikle öğle saatlerinde güneş ışınlarının en yoğun olduğu zamanlarda güneş kremi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş