Lapseki’de geleneksel yağlı güreş organizasyonlarının önemli adreslerinden biri olan Çardak’ta düzenlenen 672. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri, birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Organizasyonda Başaltı Boyu’nda mücadele eden pehlivan Hasan Özdemir, rakiplerini geride bırakarak birincilik elde etti ve altın kemerin sahibi oldu.
Başarılı pehlivan Hasan Özdemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özdemir ile birlikte Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette yağlı güreş geleneği ve elde edilen başarı üzerine sohbet gerçekleştirildi. Başkan Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hasan Özdemir’i başarısından dolayı tebrik etti.
Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede, 672. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başaltı Boyu’nda birinci olan Hasan Özdemir’i kutladı.
Öztürk, yağlı güreşin yaşatılmasında pehlivanların önemli bir rol üstlendiğini belirterek, bu geleneğe gönül veren sporcuların başarılarının devamını diledi.
Başkan Öztürk, Hasan Özdemir ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özdemir’e nazik ziyaretleri ve hoş sohbetleri için teşekkür ederken, başarılı pehlivan Hasan Özdemir’i elde ettiği dereceden dolayı yürekten tebrik etti.
(HABER MERKEZİ)