Bozcaada’nın eşsiz doğası ve tarihi atmosferinde müzikseverleri buluşturan Bozcaada Caz Festivali, bu yıl 5-6-7 Eylül 2025 tarihlerinde dokuzuncu kez kapılarını açıyor. Festivalin ana sponsorluğunu ise kültür-sanat alanında sürdürülebilir destekleriyle dikkat çeken Paribu üstleniyor. “Bedenlenme / Somutlaşma” temasıyla düzenlenecek etkinlik, cazın yanı sıra disiplinler arası buluşmalarla da zengin bir içerik sunacak.
Festivalin bu yılki sahne programı yine oldukça iddialı. İngiliz afrobeat ve caz grubu Kokoroko, elektronik altyapıları funk ve cazla harmanlayan Fransız topluluk Electro Deluxe ve Türkiye caz sahnesinin önemli isimlerinden Kerem Görsev Beşlisi, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Ayrıca, dünyaca ünlü bas gitarist, vokalist ve prodüktör Mohini Dey ile Bozcaada Caz Festivali'ne özel olarak sahne alacak M Lisa ft. Tolga Bilgin projesi de programda yer alıyor.
Festival bu yıl da üç farklı sahnede katılımcılarına müzikle dolu bir deneyim sunacak. Ayazma Manastır, Salhane ve bu yıl ilk kez müzikseverleri ağırlayacak Habbele Plajı, sabah saatlerinden gece yarısına kadar performanslarla festival coşkusunu adaya yayacak. Elektronik müziğin ritmiyle şekillenecek Habbele Beach Sahnesi, gün boyu DJ performanslarına ev sahipliği yapacak.
Kripto varlık ekosisteminde öncü markalardan biri olan Paribu, kültür ve sanata sürdürülebilir destek sağlama vizyonuyla bu yıl da Bozcaada Caz Festivali’nin ana sponsoru olarak yer alıyor. Paribu, yalnızca teknoloji ve finans değil, aynı zamanda sanat, topluluk ve yaratıcılık ekseninde de sorumluluk alarak kültürel üretimin parçası olmaya devam ediyor.
Festivalin bu yılki teması “Bedenlenme / Embodiment”, yalnızca düşünsel değil, eylemsel olarak da hayat bulan fikirlerin önemine dikkat çekiyor. Zihinsel üretimin bedenle ve toplulukla bütünleştiği bir deneyim sunmayı hedefleyen festival, sanatın farklı alanlarında da katılımcıları buluşturuyor. Meltem Şahin tarafından tasarlanan festivalin görsel dili, Bozcaada’nın antik mitlerinden ilhamla şekillendirildi.
Bozcaada Caz Festivali, yalnızca müzikle değil, aynı zamanda kültür, tasarım, teknoloji ve girişimcilik ekseninde şekillenen KEŞİF programı ile de dikkat çekiyor. Atölyeler, paneller ve kolektif üretim etkinlikleriyle festivalin deneyim boyutu derinleştiriliyor. Katılımcılar, sadece bir müzik etkinliğine değil, çok katmanlı bir kültürel etkileşim alanına dahil oluyor.
(HABER MERKEZİ)