Çardak’ta Çardak Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, belde halkını aynı sofrada buluşturdu. Ramazan ayının bereketini paylaşmak amacıyla organize edilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı kapsamında belde meydanında kurulan sofralar, yediden yetmişe binlerce Çardaklıyı bir araya getirdi. Program öncesinde masaları tek tek dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Metin Semerci, vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.
Başkan Metin Semerci yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Ramazan ayı kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik bağlarının güçlendiği müstesna bir zaman dilimidir. Bugün burada sadece ekmeğimizi değil sevgimizi ve kardeşliğimizi de paylaşıyoruz. Katılım gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Ezanın okunmasıyla birlikte belde meydanında toplanan binlerce vatandaş hep birlikte orucunu açtı. İlahi dinletileri ve dualar eşliğinde devam eden programda Ramazan ayının manevi atmosferi yoğun şekilde hissedildi. Programa katılan vatandaşlar ise belediyenin düzenlediği bu organizasyon sayesinde komşuları ve dostlarıyla aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.