yandexmetrikacounter
ÇARO Havran ve Ayvalık’a Eğitim Gezisi Düze | Çanakkale Olay

ÇARO Havran ve Ayvalık’a Eğitim Gezisi Düzenledi

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından düzenlenen Havran & Ayvalık Eğitim Gezisi, bölgenin tarihî ve kültürel mirasının sahada ele alındığı kapsamlı bir programla tamamlandı.

180

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından meslektaşlara yönelik olarak organize edilen Havran & Ayvalık Eğitim Gezisi başarıyla gerçekleştirildi. Eğitim gezisi, ÇARO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Müşterioğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Ersöz rehberliğinde yapıldı.

117623_wuciwug_bdc75a89_caro-havran-ve.jpeg

Program kapsamında Havran ve Ayvalık başta olmak üzere Kuzey Ege’nin tarihî, kültürel ve doğal mirası rehberlik perspektifiyle sahada değerlendirildi. Arkeolojik alanlar, kırsal yerleşimler, kentsel doku ve doğal peyzaj unsurları üzerinden bölgenin çok katmanlı kültürel yapısı ele alınırken, mesleki paylaşımlar ve anlatımlar gerçekleştirildi.

117623_wuciwug_d59410ba_caro-havran-ve.jpeg

Eğitim gezisinin Havran etabında, Havran Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz ve Melih Marangoz ile bir araya gelindi. Ziyaret kapsamında hatıra fotoğrafı çekilirken, yerel yönetimlerle gerçekleştirilen temasların rehberlik mesleği açısından önemine dikkat çekildi. ÇARO yetkilileri, eğitim gezisine katılım sağlayan tüm meslektaşlara teşekkür ederek, benzer mesleki gelişim programlarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade ettiler.

117623_wuciwug_cac6ce2d_caro-havran-ve.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş