yandexmetrikacounter
ÇOMÜ’den İSKO Plastik’e Ziyaret | Çanakkale Olay

ÇOMÜ’den İSKO Plastik’e Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (Çanakkale OSB) arasındaki üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İSKO Plastik ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. ziyaret edilerek, akademik bilgi ve sanayi tecrübesinin üretime daha güçlü şekilde aktarılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

149

Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve Çanakkale’de üretim sektörünün ihtiyaçlarına yönelik ortak çalışmalar geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarete, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale OSB Yönetim Kurulu Başkanı Harun Erkan ve Çanakkale OSB Bölge Müdürü İlçin Ayan katıldı.

Heyeti, İSKO Plastik ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Kayhan Öçal ağırladı.

Akademik çalışmalar sanayiyle buluşturulacak

Gerçekleştirilen görüşmede, ÇOMÜ bünyesinde yürütülen akademik çalışmaların sanayi sektörüne aktarılması, üretim alanında faaliyet gösteren firmaların ihtiyaçlarına yönelik ortak projelerin geliştirilmesi ve üniversite-sanayi etkileşiminin daha da güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda ayrıca üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi ve teknik kapasite ile sanayi kuruluşlarının üretim deneyiminin bir araya getirilmesinin, yenilikçi ve sürdürülebilir projelerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceği değerlendirildi.

Çanakkale ekonomisine ve üretimine katkı hedefleniyor

Çanakkale’nin sanayi ve üretim altyapısının geliştirilmesinde üniversite ile iş dünyası arasındaki güçlü iletişimin önemine dikkat çekildi.

Karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasıyla birlikte Çanakkale’de yeni iş birliklerinin, ortak projelerin ve sektörel çözümlerin hayata geçirilmesine zemin hazırlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Harun Erkan’dan Kayhan Öçal’a teşekkür

Çanakkale OSB Yönetim Kurulu Başkanı Harun Erkan, ziyaret sırasında gösterdiği misafirperverlik ve ev sahipliği dolayısıyla İSKO Plastik ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Kayhan Öçal’a teşekkür etti.

Erkan, üniversite ile sanayi arasında kurulacak güçlü iş birliklerinin Çanakkale’nin ekonomik, teknolojik ve üretim kapasitesinin gelişmesine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Üniversite-sanayi iş birliği güçlendirilecek

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB tarafından gerçekleştirilen temasların, kentte üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar açısından önem taşıdığı belirtildi.

Ziyaret, karşılıklı değerlendirmelerin ardından günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş