Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çan İlçe Teşkilatı’nda sürpriz bir gelişme yaşandı. MHP Çan İlçe Başkanı Mesut Ergin, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ergin’in kararı, ilçe siyasetinde kısa sürede geniş yankı uyandırdı.
Görevden ayrılma gerekçesini yazılı bir açıklamayla duyuran Ergin, istifasının teşkilat içi uyum ve yeni dönemin önünü açmak amacıyla gerçekleştiğini belirtti. Açıklamasında, yeni atanan il başkanının kendi ekibiyle çalışma imkânı bulabilmesi adına bu kararı aldığını ifade eden Ergin, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı teşkilat üyelerine teşekkür etti.
Ergin mesajında şu ifadelere yer verdi; “Büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Başkanlığı görevimden, yeni atanan İl Başkanımızın kendi ekip arkadaşlarıyla çalışabilmesine olanak tanımak adına istifamı İl Başkanımıza bildirmiş bulunuyorum. Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür eder, partimizin ve teşkilatımızın bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.”
Açıklamasında parti liderine olan bağlılığını da vurgulayan Ergin, “Dün olduğu gibi bugün de Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin evladı olarak teşkilatımıza hizmet etmenin gururuyla yaşayacağım” sözleriyle MHP’ye olan bağlılığını yineledi. Mesajını “Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun” diyerek tamamladı.
Mesut Ergin’in istifasının ardından MHP Çan İlçe Başkanlığı için yeni ismin kim olacağı merak konusu oldu. Gözler şimdi MHP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı’na çevrilirken, önümüzdeki günlerde teşkilatta yeni bir görevlendirme yapılması bekleniyor.
Çan’daki bu ani görev değişiminin, yerel siyasette nasıl bir etki yaratacağı ise önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.