havadurum

Organ bağışında Çanakkale Türkiye birincisi!

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale’yi organ bağışında Türkiye’nin en başarılı ili yapan ve organ bağışında Türkiye birincisi olan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ekibine özverili çalışmalarından dolayı ödüllendirdi.

1076

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi organ bağışı ekibini Türkiye'nin en başarılı ili yapan çalışmalarından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirdi. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve heyetiyle bir araya gelen Vali Aktaş, organ bağışında Türkiye birincisi olan hastanenin koordinatörleri Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Azem Ülkü, Hemşire Gönül Pınarcıoğlu, Yoğun Bakım Uzmanları Dr. Yasin Levent Uğur, Dr. Ferhan Demirer Aydemir ve Dr. Ayşen Erer'e başarı belgesi takdim etti.

Vali Aktaş, ziyaret sırasında organ bağışının toplumdaki önemine vurgu yaparak, vatandaşları organ bağışı yapmaya davet etti. Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdirle karşılayan Vali, tüm sağlık ekibine teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.

Organ bağışının önemine dikkat çeken Vali İlhami Aktaş, bu örnek çalışmanın toplumda farkındalık yaratmasının yanı sıra organ nakli bekleyen hastalara umut olacak bir adım olduğunu belirtti. Vali Aktaş'ın bu ödülle öne çıkan sağlık çalışanlarına teşekkürleriyle zenginleşen buluşması, organ bağışının hayati bir konu olduğu vurgusunu ön plana çıkardı.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş