yandexmetrikacounter
Trakya ekonomisinin temsilcileri Ankara’da | Çanakkale Olay

Trakya ekonomisinin temsilcileri Ankara’da buluştu

Trakya’nın oda ve borsa başkanları, Ankara temasları kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ile bir araya gelerek bölgesel ticaret, gümrük kapıları ve kalkınma projelerini değerlendirdi.

172

Trakya bölgesinin ekonomik ve ticari hayatına yön veren oda ve borsa temsilcileri, Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Bölge heyeti, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı makamında ziyaret ederek bölgesel sorun ve talepleri doğrudan iletti.

120956_wuciwug_69c3db33_trakya-ekonomis.jpeg

Ziyarette Trakya iş dünyasını temsilen çok sayıda oda ve borsa temsilcisi yer aldı. Heyette; İsmail Akalın, Osman Sarı, İsmail Şapçı, Onur Şapçı, Erdem Başak ile Orkun Özkaya ve Mualla Işık yer aldı.

120956_wuciwug_726b00cc_trakya-ekonomis.jpeg

Bölgesel ekonomi ve gümrük kapıları masadaydı

Görüşmede Uzunköprü, Tekirdağ ve Keşan ekseninde yürütülen projeler ele alındı. Bölge ticaretinin geliştirilmesi, sınır kapılarındaki işlem verimliliğinin artırılması ve yerel esnafın beklentileri üzerine hazırlanan raporlar Bakan Yardımcısı Turan’a sunuldu.

120956_wuciwug_a441faa3_trakya-ekonomis.jpeg

Turan; “Trakya stratejik bir ekonomik merkez”

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Trakya’nın Türkiye ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Trakya, sadece toprağıyla değil, ticaretiyle de verimli bir coğrafya. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. İpsala Gümrük Kapısı başta olmak üzere bölgenin ihtiyaçlarını, taleplerini ve beklentilerini değerlendirdik. Bizim görevimiz hem devlet sorumluluğunu yürütmek hem de üretim yapan herkesin yanında olmaktır. Bu ülke için çalışan herkese kapımız açıktır” dedi.

Ziyaretin, bölgesel ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi açısından verimli geçtiği ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş