Biga Devlet Hastanesi, Yeşilay Haftası dolayısıyla toplum sağlığını tehdit eden bağımlılık türlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme metni yayımladı. Hastanenin Psikiyatri Uzmanı Dr. Hülya Eltutan Öncüoğlu, bağımlılığın yalnızca madde kullanımıyla sınırlı olmadığını belirterek alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığının da aynı biyolojik mekanizmalarla geliştiğine dikkat çekti.
Bağımlılığın çoğu zaman yanlış yorumlandığını ifade eden Dr. Öncüoğlu, bunun bir irade sorunu değil, çok boyutlu bir hastalık süreci olduğunu vurguladı. Öncüoğlu, “Bağımlılık beynin ödül sistemini etkileyen; biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutları olan bir hastalıktır. Çoğu zaman doldurulmaya çalışılan duygusal boşluk, yoğun stres ya da yalnızlık hissi bu süreci tetikleyebilir. Ancak bağımlılık yapıcı unsurlar sorunu çözmez, aksine derinleştirir” dedi.
Ruh sağlığını korumanın bağımlılıkla mücadelede en güçlü adım olduğunu belirten Öncüoğlu, sağlıklı bir yaşam için şu başlıklara dikkat çekti;
Bağımlılığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun altını çizen Psikiyatrist Dr. Hülya Eltutan Öncüoğlu, erken farkındalığın hayati önem taşıdığını belirtti. Öncüoğlu, “Kendinize bir şans verin, sevdiklerinize kulak verin ve ruh sağlığınızı önemseyin. Doğru destekle iyileşmek her zaman mümkündür” çağrısında bulundu.
(NEVİN YÜKSEL)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.