yandexmetrikacounter
Bayram yolculuğu Çanakkale’de feribot kuyru | Çanakkale Olay

Bayram yolculuğu Çanakkale’de feribot kuyruklarına takıldı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Çanakkale’de feribot yoğunluğu zirveye çıktı. GESTAŞ iskelesinde oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle sürücüler saatlerce beklerken, polis ekipleri bölgede yoğun mesai yaptı.

199

Kurban Bayramı tatilini Çanakkale ve adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar ile memleketlerine gitmek üzere yola çıkan tatilciler, Çanakkale şehir merkezindeki GESTAŞ feribot iskelesinde yoğunluk oluşturdu. Bayram hareketliliğinin etkisiyle iskele çevresinde uzun araç kuyrukları meydana geldi. Bayram trafiğinin en yoğun noktalarından biri haline gelen GESTAŞ iskelesinde yüzlerce araç feribota geçiş yapabilmek için uzun süre sıra bekledi. Özellikle gün içerisinde artan yoğunluk nedeniyle araç kuyrukları iskele çevresindeki bağlantı yollarına kadar uzandı.

Yoğunluğu azaltmak amacıyla GESTAŞ ekipleri feribot seferlerini doldur-boşalt sistemiyle kesintisiz sürdürdü. Normal sefer düzeninin dışına çıkılarak uygulanan sistem sayesinde araç geçişlerinin hızlandırılması hedeflendi. Öte yandan oluşabilecek trafik sıkışıklığı ve olumsuzluklara karşı Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ve asayiş ekipleri gün boyunca bölgede görev yaptı. İskele çevresindeki kritik kavşak ve geçiş noktalarında önlem alan ekipler, araç akışını kontrollü şekilde yönlendirerek yoğunluğun şehir trafiğine olumsuz yansımasını önlemeye çalıştı.

Emniyet güçlerinin koordineli çalışması sayesinde yoğunluk zaman zaman artsa da bölgede herhangi bir asayiş olayı veya büyük çaplı aksaklık yaşanmadı. Bayram tatili boyunca feribot hattındaki hareketliliğin bayramın son gününde dahada artarak devam etmesi bekleniyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş