Kurban Bayramı’nın manevi atmosferi Çanakkale’de şehitlik ziyaretleriyle başladı. Bayram programı kapsamında il protokolü, Hastane Bayırı Şehitliği’nde bir araya gelerek vatan uğruna can veren aziz şehitleri dualarla andı.
Anlamlı programa Çanakkale Valisi Ömer Toraman başta olmak üzere, 2. Kolordu Komutanı Ferat Vural, Amfibi Kolordu Komutanı Hüseyin Tığlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mustafa Biçen, mülki idare amirleri, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Şehitlikte düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından din görevlileri eşliğinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Vatan uğruna can veren kahramanların ruhları için dualar edilirken, törene katılanlar duygusal anlar yaşadı.
Programın ardından Vali Toraman ve komutanlar şehit kabirlerini tek tek ziyaret etti. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen protokol üyeleri, mezarlara karanfil bırakarak ailelerin bayramını kutladı.
Şehitlik ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ömer Toraman, şehitlerin emanetine sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; "Bugün bu topraklarda şanlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde bir bayram idrak edebiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.
Kurban Bayramı'nın bu ilk saatlerinde komutanlarımız ve protokol üyelerimizle birlikte kahramanlarımızın manevi huzurundayız. Onların bizlere bıraktığı mukaddes emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Bayramın ilk saatlerinde gerçekleştirilen ziyaret, Çanakkale’de milli birlik, vefa ve şükran duygularının güçlü şekilde hissedildiği anlara sahne oldu.
(ERHAN TAYLAN)