yandexmetrikacounter
Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği B | Çanakkale Olay

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ülker: "Bu Yılı Ekonomik Açıdan Zorlu Geçiriyoruz"

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Atanur Ülker, sektörün bu yıl beklenen hareketliliği yakalayamadığını belirterek, yatırımcıların en çok çeyrek ve Cumhuriyet altınını, takı alışverişinde ise tektaş yüzükleri tercih ettiğini söyledi.

146

Kuyumculuk sektöründeki güncel durumu değerlendiren Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Atanur Ülker, düğün sezonuna rağmen bu yıl satışların esnafın istediği düzeyde olmadığını ve piyasadaki durgunluğun sürdüğünü belirtti.

Ülker, yatırım amacıyla altın alan vatandaşların en çok çeyrek altın ve Cumhuriyet altını tercih ettiğini ifade etti. Takı alışverişinde ise özellikle düğün sezonlarında tektaş yüzüklere olan talebin arttığını belirten Ülker, yaz aylarının sektöre kısmi hareketlilik kazandırdığını dile getirdi.

Ancak bu hareketliliğin genel satışlara beklenen ölçüde yansımadığını vurgulayan Ülker, kuyumcu esnafının bu yılı ekonomik açıdan zorlu geçirdiğini ve satışların istenilen seviyeye ulaşmadığını söyledi.

Haber-Fotoğraf: Nilay Ay

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş