havadurum

Filipinler Vize İstiyor Mu? Türk Vatandaşlarına Muhteşem Fırsat

Türk vatandaşları için Filipinler'e seyahatlerde vize gerekliliği bulunmamaktadır. 30 güne kadar turistik veya ticari amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır. Bu sayede Filipinler'e seyahat planı yapmak çok daha kolay hale geliyor.

482

Bembeyaz kumsalları, turkuaz suları ve egzotik kültürü ile Filipinler, her yıl milyonlarca turisti cezbeden bir cennet köşesi. Bembeyaz kumsallarda güneşlenmek, turkuaz sularda yüzmek, yemyeşil doğada trekking yapmak ve egzotik kültürü keşfetmek için ideal bir destinasyon olan Filipinler'e seyahat etmeyi planlıyorsanız vize almanız gerekmiyor mu diye merak ediyor olabilirsiniz. Cevabınız hayır, Türk vatandaşları 30 güne kadar turistik veya ticari amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır. Bu sayede Filipinler'e seyahat planı yapmak çok daha kolay hale geliyor.

Kimler Vizeden Muaft?

Türk vatandaşları: 30 güne kadar turistik veya ticari amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır. Bu muafiyet, pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden en az 6 ay geçerli olması ve geri dönüş veya sonraki destinasyona uçak biletinizin olması şartıyla geçerlidir.
Diğer ülkelerin vatandaşları: Vize muafiyeti bazı ülkelere göre değişmektedir.

Vizesiz Seyahat Süresi

Türk vatandaşları, Filipinler'e 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler.
Bu süre uzatılamaz veya vizeye dönüştürülemez. Seyahat süresini uzatmak isteyenler, Filipinler Göçmenlik Bürosu'na başvurabilirler. Başvuru sonucunda vize alınıp alınmadığı ve seyahat süresinin ne kadar uzatılacağı Filipinler Göçmenlik Bürosu tarafından değerlendirilir.
Vizesiz seyahat süresi dolmadan Filipinler'den çıkış yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde vizesiz seyahat süresini aştığınız için ceza ödemeniz gerekebilir.

Gerekli Belgeler

Pasaport: Seyahat bitiş tarihinden en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanız gerekir. Pasaportunuzda en az iki boş sayfa olması da önemlidir.
Uçak bileti: Gidiş dönüş uçak biletinizin olması gerekir. Uçak biletiniz, Filipinler'den vizesiz seyahat süresi dolmadan çıkış yapacağınızı göstermelidir.
Konaklama rezervasyonu: Filipinler'de kalacağınız otelin rezervasyonunu gösteren belgeye sahip olmanız gerekir. Konaklama rezervasyonu, otel tarafından onaylanmış ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belge olmalıdır.
Yeterli maddi imkan: Seyahat masraflarınızı karşılayabilecek kadar maddi imkanınız olduğunu gösteren belgeye sahip olmanız gerekir. Bu belge, banka hesap dökümü veya kredi kartı ekstresi olabilir.
Covid-19 Kısıtlamaları: Covid-19 pandemisi nedeniyle Filipinler'e seyahat etmeden önce Covid-19 test sonucunuzun negatif olduğunu gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Covid-19 aşısı olanlar, aşı kartlarını da ibraz edebilirler. Filipinler'e girişlerde maskenin kullanımı zorunludur. Sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir.

E-Arrival Card

Filipinler'e seyahat etmeden önce elektronik varış kartı (e-Arrival Card) doldurmanız gerekmektedir. E-Arrival Card'ı https://etravel.gov.ph/ adresinden doldurabilirsiniz. E-Arrival Card'ı doldururken pasaport bilgileriniz, uçak bileti bilgileriniz ve konaklama rezervasyon bilgileriniz gibi bilgileri girmeniz gerekir.

Filipinler'e seyahat etmeden önce elektronik varış kartı (e-Arrival Card) doldurmanız gerekmektedir. E-Arrival Card'ı https://etravel.gov.ph/ adresinden doldurabilirsiniz. E-Arrival Card'ı doldururken pasaport bilgileriniz, uçak bileti bilgileriniz ve konaklama rezervasyon bilgileriniz gibi bilgileri girmeniz gerekir. E-Arrival Card'ı doldurduktan sonra size bir onay kodu gönderilecektir. Bu kodu seyahatiniz sırasında yanınızda bulundurmanız gerekir.
E-Arrival Card'ı doldurmada herhangi bir sorun yaşarsanız [geçersiz URL kaldırıldı] adresinden yardım alabilirsiniz.

Covid-19 Kısıtlamaları

Filipinler'e seyahat etmeden önce Covid-19 test sonucunuzun negatif olduğunu gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Covid-19 testi sonucunuzun 48 saatten eski olmaması gerekir.
Covid-19 aşısı olanlar, aşı kartlarını da ibraz edebilirler.
Filipinler'e girişlerde maskenin kullanımı zorunludur.
Sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir.
Covid-19 kısıtlamaları ile ilgili güncel bilgiler için https://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?139195fd-9760-4914-891d-a4fb67a6f9af adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Filipinler'e seyahat etmeden önce hava durumunu kontrol etmeniz ve buna uygun giyinmeniz önemlidir.
  • Filipinler'de tropikal bir iklim hakimdir ve yıl boyunca sıcak ve nemlidir.
  • Yağmur mevsimi Haziran'dan Kasım'a kadar sürer. Bu mevsimde Filipinler'e seyahat etmeyi planlıyorsanız sağanak yağmurlara hazırlıklı olmanız gerekir.
  • Filipinler'de resmi dil İngilizce'dir. Bununla birlikte, Tagalog ve Cebuano gibi birçok yerel dil de konuşulmaktadır.
  • Filipinler'de para birimi Filipin Pesosu'dur (PHP).
  • Filipinler'de bahşiş verme yaygındır. Restoranlarda ve taksilerde bahşiş olarak %10-15 oranında bahşiş bırakabilirsiniz.
  • Filipinler'de elektrik prizleri Type A ve Type B'dir. Seyahatiniz sırasında adaptör kullanmanız gerekebilir.
  • Filipinler'de musluk suyu içilebilir değildir. Şişelenmiş su içmeniz önerilir.
  • Filipinler'e Türkiye'den direkt uçuş bulunmamaktadır. Doha, Dubai, Singapur veya Bangkok gibi şehirlerde aktarmalı olarak uçabilirsiniz.
  • Filipinler'e uçak bileti fiyatları seyahat tarihlerinize ve havayoluna göre değişiklik gösterebilir. Ortalama bir uçak bileti fiyatı 6.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir.
  • Filipinler'e seyahat etmenin bir diğer yolu da deniz yoluyla gitmektir.
  • Komşu ülkelerden feribotlarla Filipinler'e ulaşabilirsiniz.

Konaklama

Filipinler'de her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcuttur. Lüks otellerden pansiyonlara kadar birçok farklı konaklama seçeneği bulabilirsiniz.
Filipinler'de konaklama fiyatları seyahat tarihlerinize ve konaklama seçeneğinize göre değişiklik gösterebilir. Ortalama bir hostel fiyatı gecelik 100 TL ile 200 TL arasında, ortalama bir otel fiyatı ise gecelik 300 TL ile 1.000 TL arasında değişmektedir.

Gezilecek Yerler

Filipinler'de keşfedilmeyi bekleyen birçok güzel yer var.
Boracay Adası, Palawan Adası ve Cebu Adası en popüler turistik destinasyonlardan bazılarıdır.
Filipinler'de doğa yürüyüşü, dalış, şnorkelli yüzme ve sörf gibi birçok aktivite yapabilirsiniz.

Filipinler Mutfağı

Filipinler mutfağı, Malay, Çin ve İspanyol mutfaklarından etkilenmiştir.
Filipinler mutfağında en çok kullanılan malzemeler pirinç, deniz ürünleri ve sebzelerdir.
Filipinler'in en popüler yemeklerinden bazıları adobo, sinigang ve kare-kare'dir

(ATİLLA AKIN)
Paylaş