yandexmetrikacounter
İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Yıkılıyor! Öğr | Çanakkale Olay

İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Yıkılıyor! Öğrencilerin Gideceği Okul Belli Oldu

Çanakkale’de eğitim gündeminin en önemli başlıklarından biri haline gelen İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ana binası için yıkım kararı alındı. Spor salonunun kullanılmaya devam edeceği öğrenilirken, okulun yeniden yapılacağı süreçte öğrencilerin Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu binasında ikili eğitim sistemiyle öğrenim göreceği bildirildi.

190

Çanakkale’de uzun süredir merakla beklenen İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ile ilgili önemli gelişme yaşandı. Ana bina hakkında yıkım kararı alınırken, okulun spor salonunun yıkım kapsamına alınmadığı ve eğitim faaliyetlerine destek vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Yıkım kararının ardından en çok merak edilen konulardan biri olan öğrencilerin geçici olarak hangi okulda eğitim göreceği de netlik kazandı. Edinilen bilgilere göre İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri, yeni okul binası tamamlanıncaya kadar Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu binasında eğitim görecek.

İkili eğitim sistemi uygulanacak

Geçici eğitim sürecinde iki okulun aynı binayı farklı saatlerde kullanması planlanıyor. Buna göre İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencilerinin sabahçı, Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin ise öğlenci olarak eğitim alması öngörülüyor.

Planlamaya göre lise öğrencilerinin ders başlangıç saatinin 07.00 veya 07.30, ders bitişinin ise yaklaşık 13.00 olması bekleniyor. Ortaokul öğrencilerinin ise 13.30 civarında ders başı yapması üzerinde duruluyor.

Ders saatlerinde önemli bir değişiklik öngörülmezken, günlük programın ikili eğitime uygun hale getirilmesi amacıyla teneffüs sürelerinde kısalmaya gidilebileceği ifade ediliyor.

125576_wuciwug_bc53fd6b_ibrahim-bodur-a.jpeg

24 derslik planlaması, konteynır ihtimali gündemde

Geçici eğitim süreci için okul binasında 24 derslik üzerinden planlama yapıldığı öğrenildi. Ancak derslik sayısının yetersiz kalması veya laboratuvar gibi özel eğitim alanlarına ihtiyaç duyulması halinde okul bahçesine konteynır dersliklerin kurulabileceği de gündeme gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yetkililerin öğrencilerin eğitim sürecinin aksamaması için alternatif fiziki düzenlemeler üzerinde çalışma yürüttüğü belirtilirken, konteynır sınıfların ihtiyaç doğrultusunda değerlendirileceği ifade ediliyor.

125576_wuciwug_44b07fd9_ibrahim-bodur-a.jpeg

Velilerin kaygısı akademik ve sosyal düzen

İki okulun aynı binada eğitim verecek olması, veliler arasında çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Velilerin en büyük kaygısının; ortaokul ve lise öğrencilerinin farklı zaman dilimlerinde aynı eğitim ortamını kullanmasının ortaya çıkarabileceği akademik, sosyal ve fiziki düzen sorunları olduğu belirtiliyor.

Özellikle sabah eğitim gören lise öğrencilerinin kullandığı sınıflara öğleden sonra ortaokul öğrencilerinin gelecek olması nedeniyle sınıf düzeni, temizlik, materyal kullanımı ve ortak alanların işleyişi konusunda bazı endişelerin dile getirildiği öğrenildi.

Bunun yanında öğrencilerin yaş gruplarının farklı olması nedeniyle okul kültürü ve sosyal ortam açısından da sürecin dikkatli şekilde planlanması gerektiği yönünde görüşler kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

Gözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamasında

Çanakkale’de eğitim camiasını yakından ilgilendiren gelişmeyle birlikte gözler şimdi Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumların yapacağı resmi açıklamalara çevrildi.

İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nin yıkılarak yeniden inşa edilmesi sürecinin nasıl ilerleyeceği, geçici eğitim döneminin kesin ders saatleri, derslik düzenlemeleri ve konteynır sınıf uygulamasına ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalarla netleşmesi bekleniyor.

Alınacak kararların hem İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencilerini hem de Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu öğrencileri ile velilerini doğrudan etkileyeceği belirtilirken, kentte eğitim gündeminin bu önemli başlığı yakından takip edilmeye devam ediyor.

(YUSUF SONKURT)
Paylaş