Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; Çanakkale, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada ve Yenice Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde, 1 Eylül–5 Ekim 2026 tarihleri arasında sorumluluk bölgesinde operasyonlar gerçekleştirildi.
Uyuşturucu suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; uyuşturucu madde imal ve ticareti, yasa dışı skunk ve kenevir ekimi ile uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili 11 şahsa yönelik, adli makamlardan alınan arama kararları doğrultusunda 11 adreste, 75 jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon ve aramalarda; 2.947 gram esrar, 68 kök kenevir bitkisi, 177 gram skunk, 115 adet sentetik ecza, 168 gram kenevir tohumu, 193 gram metamfetamin, 25 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 10 gram kodein, 39 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 11.200 TL ile 7 adet hassas terazi ele geçirildi.
Operasyonlar sonucunda yakalanan 22 şüpheli hakkında; 2313 sayılı Kanun’a muhalefet, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçları kapsamında adli işlem başlatılarak şüpheliler gözaltına alındı.
Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklanırken; 11’i hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
(HABER MERKEZİ)