Çanakkale'nin Güçlü Kadınları Derneği, Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği yardım çalışmalarıyla yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Kısa süre önce resmi olarak kurulan dernek, hayırsever vatandaşlar ve kent esnafının katkılarıyla 1100 ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet ulaştırırken, onlarca aileye de et desteği sağladı.
Çanakkale'de uzun yıllardır gönüllü olarak sürdürülen sosyal dayanışma faaliyetleri, 3 Şubat itibarıyla dernekleşerek kurumsal bir yapıya kavuştu. Çanakkale Güç Birliği Platformu'nun devamı niteliğinde kurulan Çanakkale'nin Güçlü Kadınları Derneği, ilk büyük organizasyonlarından birini Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirdi.
Dernek Başkanı Nadide Altın, gönüllülerin ve bağışçıların desteğiyle her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabildiklerini belirterek, dayanışma kültürünü büyütmeye devam edeceklerini söyledi.
Bayram hazırlıkları kapsamında dernek merkezinde oluşturulan yardım alanında çocuklar, kadınlar ve erkekler için yüzlerce yeni kıyafet hazırlandı. Özellikle çocukların kendi bedenlerine uygun kıyafet ve ayakkabıları seçmelerine imkan tanınması büyük memnuniyet yarattı.
Yürütülen çalışma sonucunda yaklaşık 1100 kişiye sıfır kıyafet ve bayramlık dağıtımı gerçekleştirildi. Sağlık sorunları nedeniyle dernek merkezine gelemeyen yaşlı ve hasta vatandaşlar için ise gönüllüler devreye girerek yardımları evlerine kadar ulaştırdı.
Dernek, yalnızca kıyafet yardımıyla sınırlı kalmayarak Kurban Bayramı öncesinde belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere de destek verdi. Yapılan çalışma kapsamında 73 kilogram kıymalık ve kuşbaşı et ailelere ulaştırıldı.
Yetkililer, bayram süresince bağışların devam etmesi halinde bir büyükbaş ve bir küçükbaş hayvanın daha kesileceğini, elde edilecek etlerin yine ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını açıkladı.
Derneğin faaliyetlerinde Çanakkale esnafının katkısı dikkat çekti. Yönetimin, kiralık bir bina için bütçe harcamak yerine tüm kaynakları doğrudan ihtiyaç sahiplerine yönlendirme kararı alması üzerine kentte örnek bir dayanışma ortaya çıktı.
Demircioğlu Caddesi'nde faaliyet gösteren Özüm Zafer Optik'in sahibi Zehra Hanım, iş yerinin asma katını ücretsiz olarak dernek kullanımına açtı. Böylece dernek çalışmalarını sürdürebileceği bir merkeze kavuşmuş oldu.
Öte yandan Koala Butik sahibi Özlem Hanım, koliler dolusu sıfır kıyafet ve abiye desteği sağlarken, Yumuşak Bebek işletmesi de çok sayıda çocuk kıyafetini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere derneğe teslim etti.
Nazar Kasap ise dağıtılan etlerin ücretsiz işlenmesi ve paketlenmesini üstlenirken, çocuklar için çorap ve iç çamaşırı desteğinde bulundu. Dernek yönetimi, ismi açıklanmayan çok sayıda hayırseverin de yardım çalışmalarına katkı sunduğunu belirtti.
Sosyal yardımların yanı sıra kentteki farklı toplumsal sorunlara yönelik çalışmalar yapmayı hedefleyen Çanakkale'nin Güçlü Kadınları Derneği, çeşitli ihtisas komisyonları oluşturmaya başladı.
Bu kapsamda Kadın Komisyonu, Yaşlı ve Engelliler Komisyonu, Çocuk Komisyonu ve Çevre Komisyonu için hazırlıklar sürüyor. Kuruluş sürecinde sona yaklaşılan Kadın Komisyonu'nun başkanlığını ise Prof. Dr. Arzu Meriç üstlendi.
Bayram sonrasında çalışma ekiplerinin netleşmesiyle birlikte komisyonların sahada aktif projeler yürütmesi planlanıyor.
Dernek Başkanı Nadide Altın, Çanakkale'de yardımlaşma kültürünü daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Gönlü dayanışmadan yana olan, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen tüm hemşehrilerimizi bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyoruz. Birlikte daha fazla insana dokunabilir, daha güçlü bir dayanışma ağı oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.
(YUSUF SONKURT)