yandexmetrikacounter
Kaymakam Karali, tepme peyniri üretim sürec | Çanakkale Olay

Kaymakam Karali, tepme peyniri üretim sürecini inceledi

Çanakkale Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali, Çınarpınar Köyü’nü ziyaret ederek hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de yöreye özgü tepme peynirinin geleneksel üretim sürecini yerinde inceledi.

270

Çanakkale Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdem Tuğrul Erdoğan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Emin Ekici ile birlikte Çınarpınar Köyünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında köy muhtarı Halil İbrahim Bulayırdan köyün genel durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Karali, köy sakinleriyle de sohbet ederek taleplerini dinledi.

117466_wuciwug_413dcea6_kaymakam-karali.jpeg

Program çerçevesinde, bölgeye özgü ve geleneksel yöntemlerle üretilen tepme peynirinin yapım süreci de yerinde incelendi. Kaymakam Karali, toprağa gömülerek yaklaşık 6 ay boyunca olgunlaştırılan peynirlerin topraktan çıkarılma aşamasını yakından gözlemleyerek üreticilerden detaylı bilgi aldı.

117466_wuciwug_4015f98c_kaymakam-karali.jpeg

Ziyaret sırasında geleneksel üretim yöntemlerinin korunmasının ve yerel ürünlerin desteklenmesinin kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığı vurgulanırken, yöresel lezzetlerin tanıtımı ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş