havadurum

Vali Aktaş "Alınan tüm tedbirler vatandaşlarımızın sağlığı için"

469
Türkiye`de coronavirüs salgını yükselişini korkutucu boyutlara ulaşması ile birlikte, tüm ülkede tam kapanma kararı alındı. Kararın alınmasıyla İçişleri Bakanlığının 29 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma tedbirleri genelgesinin 81 il valiliğine gönderilmesi ile birlikte 29 Nisan itibari ile yasaklar uygulanmaya başladı. Yasakların başlaması ile birlikte emniyet görevlileri belli noktalara denetimlerini sıklaştırırken, 112 Acil ve sağlık çalışanları ve birçok kamu kurumu çalışmalarına devam ediyor. Vali İlhami Aktaş, yasakların başlaması ile çalışmaları sıklaşan denetim ve tedbir çalışmalarını yerinde inceledi. Polis uygulama notalarında incelemelerde bulunana Vali Aktaş, 112 Acil Çağrı Merkezini ve Kent Güvenlik Yönetim Merkezini ziyaret ederek denetimlerde bulundu. 112 Acil Çağrı Merkezi denetimleri sonrasında Vali İlhami Aktaş, AFAD yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Vali Aktaş, incelemeler kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışmalarına devam eden Vefa Sosyal Destek Grubunu ziyaret etti.
"Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"
Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığının 29 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma tedbirleri genelgesi gereği sokağa çıkma kısıtlamasında alınan tedbirler kapsamında Vali İlhami Aktaş, İskele meydanında bulunan polis uygulama noktasını denetledi. Vali İlhami Aktaş, polis devriyesini denetleyerek alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında görevli polislerden bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi. Ardından doğalgaz kavşağı, havaalanı kavşağı ve Troya AVM önünde bulunan polis uygulama noktalarında görev yapan polis devriyelerini denetleyen Vali İlhami Aktaş, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında görevli polislerden bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi. Alınan tüm tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı için olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, "alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın tedbirlere sıkı bir şekilde uyması pandemiyle mücadelede başarıya ulaşılmasında etkili olacağını düşünüyorum" dedi. 

"112 Acil Çağrı Merkezinde vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmalarına devam"
Vali İlhami Aktaş, sokağa çıkma kısıtlamasında alınan tedbirler kapsamında, 24 saat esasına göre vatandaşların hizmetinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezini ve Kent Güvenlik Yönetim Merkezini ziyaret ederek denetimlerde bulundu. İlk olarak 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışmaları hakkında Çağrı Merkezi Müdürü İbrahim Tarı `dan bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, sokağa çıkma kısıtlamasında,112 Acil Çağrı Merkezinde vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmalarına devam, tüm personele teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Kent Güvenlik Yönetim Merkezine geçen Vali İlhami Aktaş, sistemin çalışması ve işleyişi ile merkezde yürütülen çalışmalar hakkında İl Emniyet Müdür V. Alaattin Tekin`den ve yetkililerden bilgiler aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali İlhami Aktaş, Kent Güvenlik Yönetim Merkezi personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Koronavirüs salgından en kısa zamanda kurtulmamız için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Vali İlhami Aktaş, alınan bütün tedbir ve önlemlerin vatandaşımızın sağlığı için olduğunu belirtti. 112 Acil Çağrı Merkezi denetimleri sonrasında Vali İlhami Aktaş, AFAD yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Yeni AFAD hizmet binasında devam eden çalışmalar hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı` dan bilgi alan Vali İlhami Aktaş, "Yeni AFAD hizmet binamız en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet veremeye başlayacaktır. Çanakkale`mize hayırlı olsun." dedi. Yapılan denetim ve incelemelerde Vali İlhami aktaş` a, Vali Yardımcısı-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdür V. Alaattin Tekin eşlik etti.

"Vefa Sosyal Destek Grubu önemli bir görevi yerine getiriyor"
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarına devam ediyor. Vali İlhami AKTAŞ, 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışmalarına devam eden Vefa Sosyal Destek Grubunu ziyaret etti. Vali Yardımcısı-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdür V. Alaattin Tekin, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, GAMER Müdürü Ali Ustabaş ve İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin de bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak, ulvi bir görevi yerine getiren Vefa Destek grubu çalışanlarına teşekkür etti. Vefa Sosyal Destek Gruplarının vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmaya devam ettiğini dile getiren Vali İlhami Aktaş, "Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarının, ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Görevi başındaki Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın, toplum sağlığını ilgilendiren bu konuda gereken desteği ve katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğinize yürekten inanıyorum, bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkalelilere, teşekkür ediyorum" dedi.
(Eren Aşnaz)


Paylaş