Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Türkiye genelinde 500 bin konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu dev proje kapsamında Çanakkale’de 3.276 yeni konut vatandaşlarla buluşacak.
İl genelinde yapılacak konut dağılımı şu şekilde olacak:
Projede; şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler, gençler ile üç ve daha fazla çocuğu bulunan ailelere özel kontenjanlar ayrıldı. Buna göre;
Konutların satış bedeli 1 milyon 800 bin TL’den başlayacak. Devlet güvencesiyle satışa sunulacak konutlar için %10 peşinat ve 240 ay vade imkânı tanınacak. Taksitler; İstanbul’da 7.313 TL, diğer illerde 6.750 TL seviyesinden başlayacak. Başvuru yapacak vatandaşların aylık hane halkı gelirinin, İstanbul için 145 bin TL’yi, diğer iller için ise 127 bin TL’yi geçmemesi gerekiyor. Başvurular 10 Kasım – 19 Aralık 2025 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank, Emlak Katılım Bankası şubeleri ile e-Devlet üzerinden yapılabilecek. (e-Devlet başvuruları 18 Aralık 2025 tarihinde sona erecektir.) Projenin inşa ve ihale süreci kasım ayında başlayacak, ilk kuralar ise aralık ayında çekilecek.
Bu dev sosyal konut projesiyle, Çanakkale’de dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı, güvenli ve modern yaşam alanları sunulması hedefleniyor.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.