yandexmetrikacounter
Anafartalar Zaferi kutlanıyor… | Çanakkale Olay

Anafartalar Zaferi kutlanıyor…

Çanakkale Kara Savaşları'nın en önemli çarpışmalarından biri olan Anafartalar Zaferi'nin 101'inci yılı dün düzenlenen törenlerle kutlandı. Dün yapılan açıklamalarla da kutlama mesajları paylaşıldı.

335

Vali Erkal, “İstiklal mücadelesinde ay ışığı oldular”

vali hamza erkal.jpg

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, “101 yıl önce bu milletin çekmediği çile, ödemediği bedel, kaybetmediği mukaddes kalmamıştı. Bunu fırsat bilen bütün dünya topyekûn üstümüze çullanmış, Türkiye ayağa kalkamasın diye üzerimize gelmişti. Tüm bu devletler, bütün güçlerini seferber ederek son bir darbe ile Türk milletini tarih sahnesinden silmek üzere 18 Mart 1915’te topladıkları en kesîf ordularla tufan gibi, mahşer gibi öyle bir Boğaz Harbi başlattılar ki kıyamete eş. Ancak öyle bir milletle karşılaştılar ki dünyada eşi benzeri görülmemiş bir imanla o demir çemberi göğsünde kırıp parçalayan bir millet. İşte o nesil ki bu muazzam gücü tüm ecramıyla Çanakkale Boğazına gömdü. Fakat yine emellerinden vazgeçmeyen İtilaf Devletleri bu sefer 9 Ağustos’ta son bir hamle ile Conkbayırı’na çıkarma yaparak Osmanlı bakiyesi topraklarda yeni baştan haritalar çizmek üzere saldırıya geçtiler. Ancak burada da Mustafa Kemal gibi bir kahraman ve onun askerlerine rast geldiler. Burada da dünyada eşi menendi olmayan bir çatışma neticesinde bu topraklardan sürüldüler.  İşte o günden itibaren bu halkın umudu olan kahramanlar ve özellikle Mustafa Kemal Atatürk, a`sâra gömülse taşacak bir nesil olarak, bir ömürlük türküler oldular dilimize ve bir ömürlük sevda oldular kalbimize. Gönlümüz hep onlara hasret, çünkü onlar bu istiklal mücadelesinde bizlere Ay ışığı oldular, yol gösterdiler, vatan nedir nasıldır bizlere öğrettiler. Onlar sayesinde öğrendiğimiz Çanakkale Ruhu ile bizlerde 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı göğsümüzü siper ederek onlara layık birer evlatlar olduğumuzu gösterdik. Bu millet şehitlerimizin izinde, tek yürek ve tek ses tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi işgalcilere nasıl geçit vermemişse 101 yıl sonra da darbecilere geçit vermemiştir. Bu vesileyle Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve özellikle de 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

“İnatla ve umutla barış”


ülgür gökhan  (5)_resize(1).jpg

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bundan tam 101 yıl önce yaşadığımız bu topraklarda verilen şanlı mücadele ile tarihin seyri de değişmiştir. Şüphesiz ki ister karada ister denizde, Çanakkale savaşlarının her cephesi destansı bir başarı ve kahramanlığın hikâyesidir. Anafartalar Zaferi bu kahramanlığın en güzel örneklerinden birisidir. Bu zafer bizlere Türk devletinin vatanına ve bayrağına her zaman sahip çıkacağını, kendi bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk`ün liderliğinde Türk Ordusu’nun 10 Ağustos 1915`deki muhteşem başarısını ve verdiği bu mücadeleyi unutmayacağız. Savaşla kazanılan bu toprakların bizlere emanet olduğunu bilerek, inatla ve umutla barışın hâkim olduğu bir dünya resmi çiziyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere özgürlük ve bağımsızlık yolundan hiç çıkmayacağımızı bir kez daha dile getirerek tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Yavaş da unutmadı


belediye başkanı sami yavaş (1)_resize.JPG

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ise açıklamasında; “Anafartalar Zaferi, vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneği ve sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlarımız, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü cihetiyle de dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan bir olaydır. Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale`de tarih yazan tüm kahramanlarımızın, bu vesileyle ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

 

“Birlik ve dayanışma her zorluğu aşacaktır”


bülent şarlan.jpg

Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan; “10 Ağustos Anafartalar Zaferinin 101. Yıldönümündeyiz. 18 Mart Deniz Zaferinin sonrasında, kara savaşlarında özellikle 10 Ağustos ile elde ettiğimiz zafer unutulmaz bir destandır. Bu gün, her türlü düşmanın, milletimizin ve ordumuzun gücü, azim ve iradesi, vatan ve bayrak sevgisi karşısında bir kez daha hüsrana uğraması anlamına gelmektedir. Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki ordumuzun, Çanakkale`de verdiği onurlu mücadele, milletimizin geleceğini tayin ettiği gibi tarihin seyrini de değiştirmiş ve bu topraklardan bir lider çıkarmıştır. Anafartalar Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir. Bu topraklar, bir lider ve bir ruh kazandırmıştır. Atatürk`ün üstün askerî dehası, liderlik ve komutanlık yeteneğiyle ulaşılan bu zafer, birlik ve dayanışma ruhuyla yurdun her koşul altında savunulabileceği gözler önüne serilmiş destansı bir kahramanlıktır. Biz avukatlar, Atatürk`ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için tarihimizden, yaşadığımız topraklardan güç alıyoruz. Milletimizin çağdaş uygarlık seviyelerini yakalayacak özgüvene, güce ve tecrübeye sahip bir millet olduğuna inanıyoruz. Çanakkale Barosu, her alanda olduğu gibi özellikle hukuk alanında da üzerine düşeni yapmayı ve katkı sunmayı sürdürecektir. Çanakkale Barosu ve avukatları, Anafartalar Zaferi`nin yıl dönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale`de destan yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş