havadurum

Başkan Adayı Kunt seçim sonucunu kabul etmişti ama; İyi Parti itiraz ediyor!

31 Mart seçimlerinin ardından seçim sonucunu kabul eden İyi Parti’nin, İlçe ve İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazlar, CHP’nin mazbata almasına engel oluyor. İyi Parti’nin itirazları, önce İlçe Seçim Kurulu, ardından da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilirken, YSK itiraz sürecinin de bekleneceği öğrenildi.

1316

Seçim bitti, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, mazbatasını alamıyor. Seçimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, kentin Belediye Başkanı olarak seçilen Muharrem Erkek İyi Parti itirazları nedeni ile mazbatasını alamıyor. Başta CHP üyeleri ve Çanakkale Belediyesi çalışanları olmak üzere, herkes seçim defterinin kapatılmasını bekliyor.

İyi Parti’nin itirazları reddedildi!

Seçim gecesi açıklamada bulunan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ve parti yönetimi, seçim sonucunu kabul etmelerine rağmen, itiraz sürelerini sonuna kadar kullanarak mazbatanın verilmesini geciktiriyor. İtirazları İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilen İyi Parti’nin İl Seçim Kurulu tarafından da itirazlarının reddedildiği öğrenildi. YSK itiraz sürecinin başladığı, Pazartesi günü mesai bitimine kadar süre olduğu, bu süre içinde itiraz olmaz ise Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in Salı günü mazbatasını alacağı öğrenildi. İyi Parti bu süre zarfında itiraz ederse, mazbata işleminin bayram sonrasına uzayabileceği öğrenildi.

İyi Parti YSK süreci ile ilgili karar vermedi

İyi Parti yetkilileri, YSK süreci ile ilgili henüz bir gelişme olmadığını dile getirdiler. CHP tarafı ise, yasal süreçlerin bekleneceğini ifade etti. Ancak, seçim sonucunun seçim gecesi kabul edilmesine, İlçe ve İl Seçim Kurulu tarafından yapılan itirazların reddedilmesine rağmen, itirazlarda ısrar edilmesi süreci uzatmaya dönük bir hamle olarak değerlendiriliyor. (Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş