havadurum

Bozcaada’da eşini bıçakla yaralayan H.K için 2’inci dava görüldü!

Bozcaada’da eski eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan H.K için 2’inci davası görüldü.

1151

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde boşandığı eşini, bıçakla yaraladığı iddia edilen H.K.’nin yargılandığı davanın 2’nci duruşması gerçekleştirildi. 3. Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık H.K.’nin (36), ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’, ‘tehdit’ ile ‘hakaret’ suçlarından yargılandığı davanın duruşmasına; tutuklu sanık H.K, müşteki Elif Gedik (35), tarafların avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Bozcaada’dan siyasi partilerin temsilcileri, izleyiciler ve basın mensupları katılım sağladı.

Olay tanık tarafından anlatıldı


Duruşmada; Bozcaada’ya ailesiyle tatil yapmaya giden ve olaya şahit olan tanık O. T. Söz alarak olayı anlattı. İstanbul’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan tanık, olayla ilgili konuşarak, “3-4 metre kala olayın mağduru olan müşteki de marketin kapısına doğru yanımdan koşarak geçti. Hemen akabinde omzuma çarpan sanık geçti” Sözlerine yer verdi. Tanık O.T., sanığın cebinden bıçak çıkardığını ve marketin kapısında yakaladığı müşteki Gedik’in vücudunun üst bölgesine iki yaralama darbesinde bulunduğunu anlattı. Darbeleri alan Gedik’in kaçtığını söyleyen tanık, “Elif Gedik, marketin içine girdi. Marketin içindeki 2 kişi olaya müdahale etti. Ben de içeri girip onları ayırdım. Sanığı kollarını arkadan tutarak engelledim ve ardından sanığı dışarı çıkardık” diye konuştu.

Sanığın avukatı söz aldı

Sanığın Avukatı Mehmet Altın, “Gerçekten öldürme kasti olan kişi, engelleyen kişilere karşı da eylemini devam ettirir. Burada öyle bir şey yoktur. Sanık eylemi kendiliğinden bitirmişti” sözlerine yer verdi. Avukat Altın, olayda kullanılan bıçağın görseli ile müşteki Gedik'in yaralarını gösteren raporu sunarak, hayati tehlike bulunduğu iddiasını kabul etmediklerini söyledi. Altın, “Adli Tıp İhtisas Kurumunda hayati tehlikenin bulunup bulunmadığı konusunun değerlendirilmesini ya da Çanakkale'deki Adli Tıp Şube Müdürlüğünden rapor alınmasını talep ediyorum." diyerek raporun tekrar alınmasını talep etti. Ayrıca Altın, "Müvekkilimin olay günü Bozcaada'ya gitme sebebi 14 yaşındaki kızını gayrimeşru ilişkiler yaşayan annesinin elinden almaktır. Olay yaratmaya yönelik bir kasti yoktur" diye konuştu.


Tutuklu sanık H. K., tanık beyanını kabul etmediğini ve tutuksuz yargılanmak istediğini belirterek, "Müşteki benim çocuğumun annesidir. Kesinlikle öldürmek istemedim. Böyle bir şeyi çocuğum için asla istemem. Bu eşimden iki çocuğum var. Ben onu öldürmek istesem bile öldüremem. Ben elimdeki bıçağı sadece ucunu kullanabilecek şekilde kullanıyordum çünkü niyetim yaralamaktı" ifadelerine yer verdi.

Tutukluluk hali devam edecek


Cumhuriyet Savcısı’nın tutukluluğun devamını talep ettiği öğrenilirken, müşteki avukatı da mütalaaya katıldıklarını söyledi. Avukat Altın’ın taleplerinin reddine, sanık H.K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Nisan tarihine erteledi.

Bir sonraki celsede mütalaa verilecek

Duruşma sonrasında müşteki Gedik’in avukatı Enzer Özer yaptığı açıklamada, “Olaydaki görgü tanıkla dinlendi. Hakim, H. K.’nın tutukluluğuna karar verdi. Yeni duruşma 24 Nisan tarihinde yapılacak. Bizim yanımızda olan bu haklı hukuk mücadelemizde bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Bir dahaki celsede mütalaa verilecek. Biz mütalaanın ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ olacağı yönünde düşünüyoruz. İnşallah bundan ceza verilecektir” sözlerine yer verdi.

"Gereken ceza verilir diye düşünüyorum"


Müşteki Elif Gedik ise, “Beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Tutukluluğunun kararına karar verildi, buna çok sevindim. İnşallah yargı bu sefer düzgün işler ve kadınların canını korumak adına gereken ceza verilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş