yandexmetrikacounter
Bozcaada’da Itırlı Bahçe bir yaşında | Çanakkale Olay

Bozcaada’da Itırlı Bahçe bir yaşında

Bozcaada Belediyesi tarafından yeniden adalılarla buluşturulan Itırlı Bahçe, birinci yılında çocuklardan yetişkinlere uzanan ücretsiz atölyeleri, sergileri ve etkinlikleriyle adanın önemli kültür ve buluşma noktalarından biri haline geldi.

159

Bozcaada Belediyesi’nin öncülüğünde uzun bir aranın ardından yeniden kapılarını açan Itırlı Bahçe, birinci yaşını geride bıraktı. Başta çocuklar olmak üzere birçok adalıya yuva olan Itırlı Bahçe, geçen bir yıl içinde kültür, sanat ve eğitimin merkezi haline geldi.

115616_wuciwug_e8215e39_bozcaada-da-iti.jpeg

Bu süre zarfında çocuklara yönelik çok sayıda atölye, gösterim ve eğitime ev sahipliği yapan Itırlı Bahçe, yaz aylarında ise sekiz farklı sergiyle sanatseverleri ağırladı. Dinletiler, film gösterimleri ve söyleşilerin de düzenlendiği mekân, özellikle “bahçe” bölümünde yediden yetmişe adalıları ve misafirleri bir araya getirdi.

115616_wuciwug_16155ab0_bozcaada-da-iti.jpeg

Itırlı Bahçe, aynı zamanda toplantıların yapıldığı, ortak çalışmaların yürütüldüğü bir buluşma alanı olarak da dikkat çekti. Gerçekleştirilen tüm etkinliklerin ücretsiz olması ve gönüllülerin katkılarıyla hayata geçirilmesi ise projeye ayrı bir değer kattı. Geçtiğimiz hafta da Itırlı Bahçe’de hareketli anlar yaşandı. Düzenlenen atölyelerde turşular kuruldu, resimler çizildi, çeşitli çalışmalar yapıldı; piyanonun sesi bahçede yankılandı. Yeni haftaya sanat ve üretim dolu bir başlangıç yapıldı.

115616_wuciwug_ea763b3c_bozcaada-da-iti.jpeg

Bozcaada Belediyesi, her yaş grubuna yönelik ücretsiz atölyelerin devam edeceğini belirterek, atölye bilgileri ve başvurular için velileri Itırlı Bahçe’ye davet etti.

115616_wuciwug_c9f5f6fb_bozcaada-da-iti.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş