havadurum

Çağlayan’dan eko turizm açıklaması! “Olan Çanakkale’ye oluyor…”

Çanakkale Haziran ayı İl Genel Meclisi oturumu geçtiğimiz günlerde son buldu. Kamuoyunda tartışmalara neden olan eko turizm tartışmaları devam ederken, İYİ Parti Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, İYİ Parti grubunun eko turizm dosyalarına tamamen ret oyu verdiğini dile getirerek “Olan Çanakkale’ye oluyor, iş işten geçiyor” açıklamasında bulundu.

686

Çanakkale Haziran ayı İl Genel Meclisi oturumunun son bulmasının ardından Eko Turizm tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan son oturuma yine itirazların İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından değerlendirildiği ve çoğunluğunu eko turizm dosyasının oluşturduğu dosyalar oylamaya sunuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonunun hazırladığı bazı kararlar kabul edilirken bazıları reddedilmişti.

“Birbirimizi kandırmanın anlamı yok”

Eko turizm tartışmaları meclis toplantılarında gündemini korurken, İYİ Parti Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan açıklamalarda bulundu. Konuşmasında olanın Çanakkale’ye olduğunun vurgusunu yapan Çağlayan “Yaklaşık 2,5 milyon mt2 alan daha sözde Eko Turizme açılıyor. Kısır siyasi çekişmelerle, süslü cümleler kurarak birbirimizi kandırmanın bir anlamı yok. Olan Çanakkale'ye oluyor, iş işten geçiyor. Kitabın ortasından konuşalım” sözlerine yer verdi.

“Eko Turizm tamamen kaldırılmalıdır”

Geçtiğimiz yıllardan yola çıkarak, Çanakkale’de eko turizmin suiistimal edildiğinin vurgusunu yapan İYİ Partili Çağlayan “2014 yılından bugüne 10 yıllık süreçte Çanakkale il genelinde Eko Turizm imarına açılan yaklaşık 9 Milyon 387 bin mt2lik alanda çoğunlukla Eko Turizm amacı dışında yapılan uygulamalar toplum vicdanında da yer bulmamıştır. Bu 10 yıllık süreçte 252 adet dosya kabul edilerek imara açılmış, ama bunun sadece 4 tanesinin eko turizm tanımına uygun bir şekilde yapıldığı ifade edilmiştir. Yasal boşluktan dolayı İl genel meclisinin eko turizm için onayladığı dosyaların ruhsat ve inşaat aşamasında suiistimal edildiğini üzülerek görüyoruz. Geçtiğimiz on yılda eko turizm adı altında Çanakkale’mizin cennet köşelerinde yapılan bu talan ve yağma ayan beyan ortadayken Haziran Ayı Toplantılarımızda meclise gelen eko turizm dosyalarının çoğunluğu, oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Yasal boşluktan dolayı yapılan bu talanı görmemek mümkün değildir. Eko Turizmin layıkıyla yapılması için ivedilikle yeni bir düzenlemeyle bu yasal boşluk doldurulmalı, eğer yapılmıyorsa da Eko Turizm tamamen kaldırılmalıdır. Bizler layıkıyla yapılan Eko Turizme değil, Eko Turizm adı altında gerçekleşen rant ve talana karşı çıkıyoruz. Hukuki olmasa da, vicdanen sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den ret oyu!

İYİ Parti grubunun, mecliste sunulan tüm eko turizm dosyalarına ret oyu verdiğini ifade eden Çağlayan “Bu bağlamda, geçtiğimiz 10 yılda sözde Eko Turizm uygulamalarını ve talanı refere alarak, İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarında Çanakkale’mizin cennet köşelerine sahip çıkabilme adına, dosya ayırt etmeksizin Eko Turizm dosyalarının tamamına ret oyu veren sadece İyi Parti Grubu olmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş