AK Parti Çanakkale İl Başkanı Abdurrahman Kuzu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Akol Otel’de düzenlenen kahvaltı programında yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kuzu, gazetecilerin toplum için taşıdığı öneme dikkat çekerken; Dardanos Orman Kampı, Kepez su sorunu, yeni hastane ihtiyacı ve Cuma Pazarı başlıklarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına basın mensuplarının gününü kutlayarak başlayan Kuzu, gazeteciliğin toplumsal rolüne vurgu yaptı. Yerel basının sadece haber aktarmadığını, aynı zamanda şehirlerin hafızasını yazdığını belirten Kuzu, “Bugün yazdıklarınız, 50 yıl sonra Çanakkale’yi araştıranların başvurduğu ilk kaynak olacak. Şehrin nabzını tutan sizlersiniz” dedi.
Bilgi çağında doğru haberciliğin önemine değinen Kuzu, hızdan önce doğruluğun, sansasyondan önce sorumluluğun esas alınması gerektiğini vurguladı. Dedikodunun şehirleri yönetmemesi gerektiğini söyleyen Kuzu, bunun önündeki en güçlü engelin gazeteciler olduğunu ifade etti.
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’i eleştiren Kuzu, kentte yaşanan sorunların sürekli ulusal siyasetle ilişkilendirilmesini doğru bulmadığını dile getirdi. “Çanakkale’nin meseleleri Çanakkale Belediye Meclisi’nde konuşulmalı. Emekli maaşları TBMM’nin konusudur. Siz Çanakkale'yle ilgili bir eksiğini söyleyen arkadaşınıza yok emekli maaşı, yok silivri, yok Ekrem İmamoğlu'na cevap verirseniz bu doğru değil.” diyen Kuzu, yerel sorunların genel siyasetle gölgelenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Yağış sonrası yaşanan su baskınlarını örnek gösteren Kuzu, “Her sorunun cevabı İstanbul ya da başka bir isim olamaz. Çanakkale’nin sorunlarına Çanakkale’de çözüm üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Gündemin önemli başlıklarından biri olan Dardanos Orman Kampı’nın satışı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kuzu, sürecin yeni olmadığını ve belediyenin de bu süreçten haberdar olduğunu söyledi. Çanakkale Belediyesi’nin kamulaştırma kararını olumlu bulduklarını ifade eden Kuzu, “Burası Çanakkale’nin olmalı. Belediye meclisinin aldığı kararı destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
Kepez’de uzun süredir devam eden su sorununa da değinen Kuzu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü belirtti. DSİ’nin Çanakkale ve Kepez için yeterli suyu tahsis ettiğini aktaran Kuzu, içme suyunun vatandaşa ulaştırılmasının belediyelerin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
Kepez’de ihtiyaç duyulan 12 kilometrelik isale hattının döşenmesinin Kepez Belediyesi’ne ait olduğunu söyleyen Kuzu, “Vatandaşın musluğundan tuzlu su akıyorsa bu sadece teknik değil, aynı zamanda bir halk sağlığı sorunudur” dedi.
Çanakkale’de yeni hastane ihtiyacının tartışılmaz olduğunu belirten Kuzu, özellikle Sarıçay’ın bu tarafında bir hastanenin zorunlu hale geldiğini söyledi. Hastane yerinin popülist taleplerle değil; nüfus yoğunluğu, trafik yükü ve erişilebilirlik kriterleriyle belirleneceğini ifade eden Kuzu, Sağlık Bakanlığı’nın bu yönde çalışma yürüttüğünü kaydetti.
Geçiş sürecinde merkezdeki eski hastane alanındaki poliklinik hizmetlerinin artırılacağını belirten Kuzu, vatandaşların Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’ne gitmeden sağlık hizmeti alabilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Cuma Pazarı projesini olumlu bulduklarını belirten Kuzu, pazar yerinin üstü kapalı ve enerji üreten bir yapıya kavuşması konusunda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Güzelyalı Kavşağı ve adliye çevresindeki trafik sorunlarına da değinen Kuzu, bu konuları Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
Konuşmasının sonunda birlik ve ortak akıl çağrısı yapan Kuzu, “Güneş hepimizi ısıtıyor, yağmur hepimizi ıslatıyor. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Seçim zamanı siyaset yapılır ama bugün Çanakkale için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Kuzu, Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimlerle iş birliğine açık olduklarını vurgulayarak, kentin sorunlarının çözümü için kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.
(YUSUF SONKURT)