İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftadır 74 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı operasyonların sürdürüldüğünü duyurdu. Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu illerde gerçekleştirilen operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; 1 ton 183 kilogram uyuşturucu madde ve 2 milyon 790 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda toplam 1.811 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlara 2 bin 705 ekip, 6 bin 760 personel, 21 hava aracı ve 47 narkotik dedektör köpeği katıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Bursa, Şanlıurfa, Antalya ve Çanakkale başta olmak üzere 74 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarla zehir tacirlerine ağır darbe vuruldu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara katkı sağlayan valiliklere, Cumhuriyet başsavcılıklarına, emniyet teşkilatına ve sahada görev yapan polis ekiplerine teşekkür ederek, gençlere çağrıda bulundu; “Gençler, uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele sizleri koruma mücadelesidir. Geleceğinizi çalan uyuşturucu maddelerden uzak durun. Biz sizin yanınızdayız. Zehir tacirlerine işledikleri suçların bedelini en ağır şekilde ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz” dedi.
(HABER MERKEZİ)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.