yandexmetrikacounter
Çanakkale’de Cumhuriyet Seminerleri: "Hukuk | Çanakkale Olay

Çanakkale’de Cumhuriyet Seminerleri: "Hukuk ve Laiklik Yeniden İnşa Edilebilir mi?"

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM) Çanakkale Temsilciliği’nin düzenlediği Cumhuriyet Seminerleri’nin üçüncü oturumu gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Devrim Topses’in sunumuyla düzenlenen etkinlikte, hukuk ve laikliğin tarihsel kazanımları ile bu kazanımların yeniden inşası için çözüm yolları ele alındı.

594

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM) Çanakkale Temsilciliği tarafından yürütülen "Cumhuriyet Seminerleri" dizisi, yoğun katılımlı üçüncü oturumuyla devam etti. Çanakkale’de gerçekleştirilen seminerde bu hafta “Cumhuriyetin Temel Taşı: Hukuk ve Laiklik Yeniden İnşa Edilebilir mi?” başlığı masaya yatırıldı.

Emperyalizme Karşı Mücadele Vurgusu

Etkinliğin açılış konuşmasını THTM Çanakkale Temsilcisi Ahmet Mantaş gerçekleştirdi. Mantaş, konuşmasında uluslararası gelişmelere değinerek, ABD emperyalizminin Venezuela’ya yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Emperyalizme karşı mücadelenin her alanda büyütülmesi gerektiğinin altını çizen Mantaş, seminer dizisinin bu bilinci pekiştirmeyi hedeflediğini aktardı.

"Hukuk ve Laiklik Sınıf Temelli Örgütlenmeyle Mümkün"

Açılışın ardından söz alan Prof. Dr. Mehmet Devrim Topses, kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Fransız Devrimi’nden bu yana Cumhuriyetin tarihsel kazanımlarının ele alındığı sunumda Topses, günümüzde bu değerlerin sistemli bir tasfiye süreciyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Hukuk ve laikliğin yeniden güçlü bir şekilde inşa edilmesinin yol haritasına değinen Topses, bu sürecin ancak sınıf temelli bir örgütlenme ile mümkün olabileceğini vurguladı. Katılımcıların soruları ve katkılarıyla zenginleşen oturumda, laikliğin toplumsal yaşamdaki hayati önemi üzerine tartışmalar yürütüldü.

Seminerler 4 Nisan’a Kadar Sürecek

Cumhuriyet Seminerleri, belirlenen takvim doğrultusunda farklı konu ve konuklarla devam edecek. THTM Çanakkale Temsilciliği, seminer dizisinin 4 Nisan 2026 tarihine kadar süreceğini duyurarak, tüm Çanakkalelileri davet etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş