yandexmetrikacounter
Çanakkale’deki TOKİ konutları için kura çek | Çanakkale Olay

Çanakkale’deki TOKİ konutları için kura çekimi gerçekleştiriliyor

TOKİ tarafından ülke genelinde inşa edilecek 500 bin sosyal konut projesinin Çanakkale etabının kura çekimi bugün saat 11.00’de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Kongre Alanı İbrahim Bodur Salonunda gerçekleştiriliyor.

144

Çanakkale Merkez’de bin 350, Ayvacık’ta 250, Biga’da 450, Karabiga’da 100, Çan’da 300, Ezine’de 450, Gelibolu’da 300, Yenice Kalkım’da 76 adet olmak üzere il genelinde inşa edilecek toplam 3 bin 276 adet konut için gerçekleştirilen kura çekimine Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra TOKİ Emlak Daire Başkanı Fuat Kuşcu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Fatih Ekmekçi, Çanakkale İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, belediye başkanları, il müdürleri ve başvuru sahibi vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından TOKİ Emlak Daire Başkanı Fuat Kuşcu tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması ve şehirlerin yenilenmesi konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Kuşçu, Çanakkale’de bugüne kadar 18 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kuşcu’nun ardından kürsüye gelen Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da yaptığı konuşmada konut üretiminin yalnızca serbest piyasaya bırakılacak bir konu olmadığını belirtti. Vali Toraman “Çanakkale’de 3 bin 276 konutun kurası çekilecek. 29 binin üzerinde müracaat var. Demek ki bizim daha fazla konut ve arsa üretmemiz lazım. El birliğiyle daha fazla proje üreterek daha fazla Çanakkaleli hemşerimizin konut sahibi olabilmeleri için çaba göstereceğiz.” dedi.

Kura çekimi Çanakkale İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından okunan dua ve temennilere eşlik edilmesinin ardından gerçekleştirildi.

Çanakkale merkezde başvuru yapan 60 adet şehit ailesi ve gazilerinin tamamı hak sahibi oldu.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş