havadurum

Çanakkale Hava Durumu 8 Mayıs Çarşamba

Çanakkale Boğazı'nın tarihi kentinde yeni bir haftaya merhaba diyoruz! 8 Mayıs Çarşamba günü Çanakkale'de hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Yağmur yağacak mı? Bu yazıda, 8 Mayıs Çanakkale hava durumu hakkında merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayacağız.

589

Çanakkale'de 8 Mayıs Çarşamba günü 27 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar ve parçalı bulutlu bir hava var. Yağmur ihtimali oldukça düşük. Sıcak ve güneşli bir havada Çanakkale'de keyifli bir gün geçirmek için birçok seçenek mevcut!

Sıcaklıklar Nasıl Olacak?

Çanakkale'de 8 Mayıs Çarşamba günü hava durumu tahminlerine göre, en yüksek sıcaklık 27 derece, en düşük sıcaklık ise 13 derece olacak. Gün ortalama sıcaklığı ise 20 derece civarında seyredecek. Bu sıcaklıklar, mevsim normallerinin biraz üzerinde.

Sıcaklıkların saatlik değişimine baktığımızda, en sıcak saatlerin öğleden sonra 14:00 ile 16:00 arası olması bekleniyor. Bu saatlerde sıcaklıklar 27 dereceye kadar yükselebilir. Sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde ise sıcaklıklar 13 dereceye kadar düşebilir.

Sıcaklıkların bölgesel olarak da değişiklik gösterebileceğini belirtmek önemlidir. Örneğin, Çanakkale şehir merkezine kıyasla Çanakkale Boğazı'nın kıyı bölgelerinde sıcaklıklar 1-2 derece daha düşük olabilir.

Yağmur Yağacak mı?

8 Mayıs Çarşamba günü Çanakkale'de yağmur ihtimali oldukça düşük. Yağmur yağma ihtimali %10 civarında. Bu da demek oluyor ki, yağmur yağması pek olası değil.

Yağış miktarına baktığımızda ise, herhangi bir yağış beklenmiyor. Hava kurulacak ve güneşli bir gün olacak.

Rüzgar Hızı Ne Kadar Olacak?

Rüzgar kuzeybatı yönünden 13 kilometre bölü saatlik hızla esecek. Bu rüzgar hızı, orta kuvvetli bir rüzgar anlamına gelir. Rüzgarın soğutucu etkisi nedeniyle hissedilen sıcaklıklar 27 derecenin altında olabilir.

Rüzgarın saatlik değişimine baktığımızda, en kuvvetli esme ihtimalinin öğleden sonra 14:00 ile 16:00 arası olması bekleniyor. Bu saatlerde rüzgar hızı 15 kilometre bölü saate kadar yükselebilir.

Nem Oranı Ne Kadar Olacak?

Nem oranı %60 civarında olacak. Bu nem oranı, normal seviyelerdedir. Nem oranının yüksek olması, havanın daha sıcak ve bunaltıcı hissetmesine neden olabilir.

Nem oranının saatlik değişimine baktığımızda, en yüksek nem oranının sabah erken saatlerde olması bekleniyor. Bu saatlerde nem oranı %70'e kadar yükselebilir. Öğleden sonra ise nem oranı düşmeye başlayacak ve %50'ye kadar gerileyebilir.

Güneş Işığı Ne Kadar Sürecek?

Güneş ışığı saat 05:52'de doğacak ve saat 20:32'de batacak. Gün ışığı süresi 14 saat 40 dakika olacak. Bu da demek oluyor ki, gün oldukça uzun olacak ve bol bol güneş ışığından faydalanmak mümkün olacak.

Güneş ışığının saatlik değişimine baktığımızda, en uzun güneş ışığı süresinin öğleden sonra olması bekleniyor. Bu saatlerde güneş ışığı 14 saatten fazla sürecek.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş