Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri tarafından, İçişleri Bakanlığının “2026 Yılı Müşterek Özel Denetim Programı” kapsamında il merkezi ve ilçelerde okul servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.
2026–2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin okullarına güvenli şekilde ulaşmalarını sağlamak, servis sürücülerinin trafik güvenliği konusundaki farkındalığını artırmak ve olası trafik kazalarını önlemek amacıyla yapılan uygulamada 450 okul servis aracı ve sürücüsü kontrol edildi.
Denetimler sırasında sürücüler, yağış ve sis gibi olumsuz hava koşullarında hızlarını düşürmeleri konusunda uyarılırken; öğrencilere ise emniyet kemeri takmanın önemi ve okul servis araçlarının güvenli kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.
(HABER MERKEZİ)