havadurum

CHP’li Erkek; “Çanakkale, 'sosyal demokrat belediyeciliğe devam' dedi”

Kesin olmayan sonuçlara göre Çanakkale Belediye Başkanı seçilen Muharrem Erkek, “Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi dedik ve bu değişim rüzgârı Türkiye’nin her yerinde esmeye başladı. Çanakkale’de kazandık, büyükşehirlerde kazanıyoruz” dedi.

946

Çanakkale’de yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren yeni dönemde görev yapacak olan Belediye Başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Geçtiğimiz senelere nazaran seçim süreci çok daha sakin geçmişti. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Muharrem Erkek, yaklaşık yüzde 40 ile Çanakkale’nin yeni belediye başkanı olurken yüzde 3 farkla İYİ Parti’nin belediye başkan adayı Burak Kunt ise yüzde 37’ye yakın oy aldı. Cumhur İttifakı’nın adayı Jülide İskenderoğlu da seçmenden yaklaşık yüzde 18 oy aldı.

31 Mart Çanakkale Yerel Seçimine ilişkin ilk açıklama Erkek’ten geldi. CHP adayı Muharrem Erkek kürsüye eşi Özen Algönül Erkek ile çıktı. Erkek’i CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve partililer yalnız bırakmadı.

“Çanakkale’de kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz”

Erkek, tüm adaylara teşekkür ederek , “Çanakkale’de her zaman kimliği, inancı, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun, hep birlikte barış içerisinde kardeşçe yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için bir sevdadır Çanakkale ve bizim temel felsefemizde önce insan vardır. Yarından itibaren, -tabii ki mazbatamızı, sonuçların kesinleşmesini bekleyeceğiz- halkçı belediyeciliği, yönetim anlayışımızın merkezine kurarak, çalışmaya başlayacağız. Biz dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, demokrasiye, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne inanan, kadın-erkek eşitliğine inanan, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için mücadele eden, emekçisiyle, işçisiyle, işvereniyle, kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, beyaz ya da mavi yakalısıyla, iyi buradayım diyen tüm hemşehrilerimizle hep birlikte yarından itibaren çok güzel şeyler yapacağız. Her şey çok güzel olacak” sözlerine yer verdi.

“Çanakkale’de kazandık, büyükşehirlerde kazanıyoruz”

“Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi dedik ve bu değişim rüzgârı Türkiye’nin her yerinde esmeye başladı. Çanakkale’de kazandık, büyükşehirlerde kazanıyoruz” ifadelerine dikkat çeken Erkek, “Ülkemiz bugün eşitsizlikleri, adaletsizlikleri, yoksulluğu büyüten tek adam sistemi ile karşı karşıya” dedi.

“Biz bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz”

Değişim sürecine dikkat çeken CHP’li Erkek, “Biz bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. Bizim bir derdimiz var. Biz yoksulluğu yenmek istiyoruz. Türkiye mutlu olsun istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelir artsın istiyoruz. Hukuk, adalet, demokrasi istiyoruz. Ve bu yerel seçim bize şunu gösterdi: Önümüzdeki seçimlerde, iktidar geliyor. Çanakkale’de önümüzdeki dönem çok büyük bir önem arz ediyor. Bu 5 yıl, Çanakkale’mizin geleceğini belirleyecek. Meslek odalarımızla, STK’larla, uzman kadrolarla, akademisyenler ile şehrimizin geleceğini beraber planlayacağız. En önemli görevimiz bu kentin coğrafyasını, kimliğini, kimliğini, tarihini korumak olacak. Parklarımızın, yeşil yerlerimizin imara açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Tam aksine çoğaltacağız” sözlerine yer verdi.

“Her şey çok güzel olacak”

CHP’li Erkek Çanakkale halkının gösterdiği güvene layık olacaklarını kaydederek, “Çok çalışacağız, ekibimizle birlikte. Dünyanın en güzel şehrine layık olacağız, hepinizi çok seviyorum. Biz bu kente aşığız, bu kentte doğduk, büyüdük, mesleğimizi yaptık, yaşayacak ve öleceğiz. Tam yol ileri. Her şey çok güzel olacak. Bugün yerel demokrasimiz açısından çok önemli bir gün. Belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçtik. Çanakkale, ‘sosyal demokrat belediyeciliğe devam’ dedi” diye belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş