yandexmetrikacounter
Genç avukatlar geleceğin hukukçularıyla bul | Çanakkale Olay

Genç avukatlar geleceğin hukukçularıyla buluştu

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Biga’da anlamlı bir farkındalık etkinliğine imza atıldı. İlçenin genç ve başarılı avukatları, ilkokul ve kolej öğrencileriyle bir araya gelerek hak, hukuk ve adaletin önemini anlattı.

304

Savunma hakkının temsilcileri avukatlar, meslek onurlarını kutladıkları 5 Nisan Avukatlar Günü’nde geleceğin nesillerine ilham vermek için sahadaydı. Biga’nın tanınan hukukçuları; Av. Melek Polat, Av. Begüm Ircı, Av. Ahmet Bahadır Kırcı ve Av. Ecem Gelir, ilçedeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek adalet sisteminin işleyişini çocuklara aktardı.

120471_wuciwug_afe5e258_genc-avukatlar.jpeg

Sınıflarda adalet dersi

Etkinlikler kapsamında Biga Tevfik Emin Başarır İlkokulu ve Biga Kampüs Koleji’ni ziyaret eden hukukçu heyeti, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Avukatlık mesleğinin toplumdaki hayati rolü, adaletin tesisi ve hak arama hürriyeti gibi temel kavramlar, miniklerin anlayabileceği eğlenceli ve öğretici bir dille paylaşıldı.

"Savunma hakkı kutsaldır"

Ziyaretler sırasında öğrencilerin meraklı sorularını yanıtlayan avukatlar, savunma hakkının kutsallığına vurgu yaptı. Avukatlık mesleğinin sadece bir iş değil, toplumsal bir vicdan mekanizması olduğunu belirten heyet, hukukçu olmayı hedefleyen öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı.

Eğitim camiasından teşekkür

Tevfik Emin Başarır İlkokulu ve Biga Kampüs Koleji yönetimleri, anlamlı bir günde öğrencileriyle mesleki birikimlerini paylaşan avukatlara teşekkür etti. Okul idarecileri; Av. Melek Polat, Av. Begüm Ircı, Av. Ahmet Bahadır Kırcı ve Av. Ecem Gelir’e sundukları katkılar için şükranlarını sunarken, tüm hukuk camiasının Avukatlar Günü'nü kutladı. Geleceğin hukukçularına ışık tutan bu buluşmalar, çekilen hatıra fotoğrafları ve "adalet dolu bir gelecek" temennileriyle sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş