yandexmetrikacounter
Gökçeada Belediyesi'nde görevli Senem Ayşe | Çanakkale Olay

Gökçeada Belediyesi'nde görevli Senem Ayşe Önal istifa etti: "Maruz kaldığım mobbingler artık sessiz kalamayacağım bir noktaya geldi"

Gökçeada Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde iki yıldır görev yapan Senem Ayşe Önal, 10 Kasım 2025 itibarıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bir süre önce babası Muhtar Serdar Önal ile Belediye Başkanı Atalay arasında yaşanan gerilimin ardından gündeme gelen Önal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, görev süresi boyunca "haksızlık, hakaret ve mobbinglere" maruz kaldığını öne sürdü. Önal, paylaşımını "Varsa bir hakkım o da helal değildir" sözleriyle noktaladı.

229

Gökçeada’da geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen olayda Gökçeada Muhtar Derneği Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Serdar Önal ile Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay arasında arbede yaşanmıştı. Olayın sebebinin Serdar Önal’ın Gökçeada Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminde görev yapan kızı Senem Ayşe Önal’ın akaryakıt istasyonunda pompa görevlisi olarak görevlendirilmesi olduğu iddia edilmişti. Yaşanan arbedenin ardından Başkan Atalay bir süre hastanede müşahede altında tutulmuş, olay yargıya intikal etmişti.

Senem Ayşe Önal kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 18 Ekim 2023 tarihinde başladığım Gökçeada Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’ndeki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Önal’ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor:

“Malumunuz bir süredir sessizdim…

Artık susmak istemedim.

Bazen insan, yaşadıklarını anlatmak için değil, toparlanmak için susar.

Ama bugün, kalbimle hissettiklerimi paylaşma zamanı geldi.

Ben, kalbiyle yaşayan; emeğe, insana ve adalete inanan biriyim. Şiddetin her türlüsüne karşı duran bir evlat, bir insan olarak bu satırları kalbim dolu dolu yazıyorum.

18 Ekim 2023 tarihinde başladığım Gökçeada Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’ndeki görevimi, iki yılın ardından bugün itibarıyla sonlandırıyorum.

Bu süreçte tek amacım, bulunduğum kuruma ve Gökçeada’ya katkı sunmak, ada için iyi ve güzel olanı üretmekti.

Ne yazık ki görev sürem boyunca yaşadığım haksızlıklar, hakaretler ve maruz kaldığım mobbingler, artık sessiz kalamayacağım bir noktaya geldi.

Emeğimin, niyetimin ve kalbimin değersizleştirildiğini görmek kolay olmadı.

Ben yalnızca işimi yaptım; inançla, özveriyle, gece gündüz demeden.

Ve bunu bilen, gören, tanıklık eden çok insan var.

Yine de hiçbir neden, bu kadar kırıcı ve vicdansız bir süreci haklı kılamaz.

Bugün, 10 Kasım 2025 Pazartesi itibarıyla, Gökçeada Belediyesi’ndeki görevimden istifa ettiğimi bilmenizi istiyorum.

Bu kararı kırgın ama dimdik bir şekilde alıyorum.

Bu süreçte her koşulda yanımda olan, desteğini hiç esirgemeyen, arkamda dağ gibi duran canım aileme, abilerime, ablalarıma ve dostlarıma kalpten teşekkür ederim.

İnsan gerçekten böyle zamanlarda anlıyormuş, kimin gerçekten yanında olduğunu…

Ve son olarak;

Bana yapılanı ne unutuyorum, ne de ekmeğimle oynayanları affediyorum varsa bir hakkım o da helal değildir.

Şimdilik sözlerimi burada noktalamak istiyorum, çünkü bazı sessizlikler yalnızca zamanı geldiğinde konuşmak içindir.

Kalın sağlıcakla.”

Kaynak: Senem Ayşe Önal kişisel sosyal medya hesabı

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş