havadurum

Güneşhan “Çocuklarımızın her güne mutlu uyanmalarını sağlamak hepimizin görevidir”

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için mesaj yayınlayarak 23 Nisan’ı kutladı.

346

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı mesaj yayınladı. Güneşhan yayınladığı mesajda “23 Nisan 1920. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu. Savaş durumunda bile egemenliğini tek bir kişiye bırakmayan bir ulusun sarsılmaz inancını simgeler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu, sadece bir kurumun doğuşu değil, bir ulusun ortak geleceğini belirleme iradesinin en somut ifadesidir. Bu tarih, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin önemli bir adımıdır. Bu nedenle 23 Nisan sadece bir bayram değil, aynı zamanda milletin birlik, beraberlik ve geleceğe olan güçlü inancını temsil eder. ‘Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.’ der Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerine yer verdi.

“Bugünün küçükleri yarının büyükleridir”

23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen en büyük bayram olduğunu hatırlatan Milletvekili Güneşhan “23 Nisan ayrıca Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen en büyük bayramdır. Ne büyük önderdir ki bu bayramı dil, din, ırk fark etmeksizin tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ der Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Bir ulusun muasır medeniyetler seviyesine yükselme potansiyeli çocuklarına verdiği önemle belirlenir. Çocukların her türlü ihmal ve istismardan uzak, korunmaya ihtiyaçları kalmadan, her güne mutlu uyanmalarını sağlamak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

23 Nisanı kutladı

Çocukların 23 Nisanını kutlayan Güneşhan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşun tüm kahramanlarını minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın çocuk bayramı kutlu olsun” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş