havadurum

Halka Arz Takvimi 2024: Bu Hafta Hangi Şirketler Halka Arz Oluyor?

Bu makalede, 2024 yılında halka arz olacak olan Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ, Bor Şeker AŞ’nin halka arz tarihleri, fiyatları ve lot miktarları gibi önemli bilgileri bulabilirsiniz. Halka arz takvimi 2024 ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını da bu makalede okuyabilirsiniz.

2367

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2024 yılının ilk halka arz onaylarını verdi. Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ, Bor Şeker AŞ halka arz olmaya hazırlanıyor. Peki, bu şirketlerin halka arz tarihleri, fiyatları ve lot miktarları neler? Halka arz takvimi 2024 ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını bu makalede bulabilirsiniz.

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ Halka Arzı

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ, Türkiye’nin önde gelen bilişim teknolojileri şirketlerinden biridir. Kurulduğu 2010 yılından bu yana, kamu ve özel sektör kuruluşlarına donanım, yazılım, bulut, güvenlik, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. Şirket, 2024 yılında halka arz olmaya karar vermiş ve SPK’dan onay almıştır.

Şirketin toplam 27 milyon TL nominal değerli payının %25’i halka arz edilecektir. Halka arz fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. Bir lot 10 pay olarak hesaplanmaktadır. Buna göre, bir lotun fiyatı 350 TL olacaktır.

Bor Şeker AŞ Halka Arzı

Bor Şeker AŞ, Türkiye’nin en büyük şeker üreticilerinden biridir. 2008 yılında kurulan şirket, Konya’da bulunan modern fabrikasında, yıllık ortalama 500 bin ton şeker üretimi yapmaktadır. Şirket, 2024 yılında halka arz olmaya karar vermiş ve SPK’dan onay almıştır.

Bor Şeker toplam 70 milyon TL nominal değerli payının %30’u halka arz edilecektir. Halka arz fiyatı 26,54 TL olarak belirlenmiştir. Bir lot 10 pay olarak hesaplanmaktadır. Buna göre, bir lotun fiyatı 265,4 TL olacaktır. Halka arzda, %60 oranında talep toplama yöntemi kullanılacaktır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş