yandexmetrikacounter
İYİ Parti: “Çanakkale’de Hastaneye Gitmek Ç | Çanakkale Olay

İYİ Parti: “Çanakkale’de Hastaneye Gitmek Çileye Döndü”

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin şehir merkezine uzak konumu nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlar yeniden gündeme geldi. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı, acil vakalarda yaşanan gecikmelere ve kent merkezindeki eski hastane binalarının atıl durumda olmasına tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

224

Çanakkale’de sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşanan sorunlar, kent gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Şehrin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin şehir merkezine uzak bir noktada bulunması, özellikle acil vakalarda ciddi endişelere yol açıyor. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı, mevcut durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirterek sert bir açıklama yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar adına yapılan değerlendirmede, acil durumlarda saniyelerin dahi hayati önem taşıdığı vurgulanırken, ambulansla hastaneye ulaşım sürelerinin hastaların sağlığını riske atacak seviyelere ulaştığı ifade edildi. Açıklamada, sadece acil servisler değil, poliklinik hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların da ulaşım sorunu nedeniyle büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekildi.

Toplu taşıma imkanlarının yetersizliği nedeniyle vatandaşların randevu saatlerine yetişebilmek için saatler öncesinden plan yapmak zorunda kaldığı belirtilirken; yaşlılar, engelliler ve kronik rahatsızlığı bulunan bireyler için sağlık hizmetine erişimin neredeyse imkânsız hale geldiği kaydedildi. İYİ Parti’ye göre Çanakkale’de tedaviye ulaşmak, başlı başına bir sorun olarak vatandaşın karşısına çıkıyor.

Açıklamada, kent merkezinde yer alan Eski SSK Hastanesi ve Eski Devlet Hastanesi binalarının yıllardır atıl durumda bekletilmesi de sert sözlerle eleştirildi. Sağlık ihtiyacının her geçen gün arttığı bir şehirde, kamuya ait bu yapıların kullanılmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Artan nüfus ve gelişen kent yapısına rağmen sağlık altyapısının yerinde saymasının ciddi bir plansızlığın göstergesi olduğu ifade edildi.

İktidarın “şehir hastaneleri” yaklaşımına da eleştiri getiren İYİ Parti İl Başkanlığı, sorunun tabelalarla değil, erişilebilir ve etkin sağlık hizmetleriyle çözülebileceğini savundu. “Vatandaşın tedaviye ulaşım hakkı elinden alınamaz” denilen açıklamada, mevcut sağlık politikalarının halk nezdinde karşılık bulmadığı dile getirildi.

Ayrıca, 2025 yılı Ocak ayında AK Parti milletvekili tarafından yapılan “Eski Devlet Hastanesi’nin 150 yataklı olarak yeniden hizmete açılacağı” yönündeki açıklama hatırlatıldı. Aradan geçen süreye rağmen herhangi bir proje, takvim ya da somut adımın atılmadığı belirtilirken, “Ortada ne hizmet var, ne proje, ne de çakılmış bir çivi” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı, sağlık hizmetlerine erişimin bir lütuf değil, temel bir hak olduğunun altını çizerek, bu konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. Açıklamada, Çanakkalelilerin sağlık hizmetlerine adil, insanca ve zamanında ulaşabilmesi için mücadelenin süreceği vurgulandı.

(YUSUF SONKURT)
Paylaş