havadurum

Karayolu Taşımacılığında Hangi Araçlar Kullanılır?

318

Hemen her sektörde lojistik ihtiyacını karşılayan karayolu taşımacılığında kullanılan araçlar, taşınacak ürünün özelliklerine göre geniş bir çeşitlilik içerisinden seçilebilir. Ürünün bozulabileceği durumlarda kamyon, kamyonet, panelvan ya da tır tipi frigofirik araçların kullanılması gerekir. Ayrıca ürünlerin hacmi de karayolu taşımacılığının yapılacağı araç türü belirlenirken göz önünde bulundurulur. Karayolu taşımacılığı hizmetinin verileceği aracın, taşıma hizmetinin konusunu oluşturan ürünün boyutuna ve özelliklerine göre belirlenmesi sayesinde her tür ürünün hızlı ve güvenli bir şekilde taşınması sağlanabilir.

Karayolu taşımacılığı hizmetinde en çok kullanılan araçlardan biri kamyonlardır. Kamyon taşımacılık amacıyla üretilen bir araç türü olup 3.500 kilogramdan ağır ürünlerin taşınması için kullanılabilir. Damper kamyonlar en sık kullanılan kamyon türleri olup bunların yanı sıra kasa kapalı kamyonlar, çekici kamyonlar, tanker kamyonları ve inşaat kamyonları da karayolu taşımacılığında kullanılabilir.

Yük taşıma amacıyla kullanılan diğer bir araç olan kamyonetler, 3500 kilogramdan az olan ürünlerin taşınmasında ve özellikle kısa mesafe taşımacılığında kullanılır. Ürünlerin güvenli ve konforlu bir şekilde nakledilmesi için tasarlanan konteyner küresel standartlara uygunluğuyla karayolu taşımacılığının yanı sıra denizyolu ve havayolu taşımacılığında da sıklıkla tercih edilir. Kategorik olarak 20 ya da 40 feet olarak sınıflanan konteynerlerin kullanım amacına ve işlevine göre sınıflandırılması mümkündür.

Neden Karayolu Taşımacılığını Tercih Etmelisiniz?

Karayolu taşımacılığı ( https://www.easylogi.com/karayolu-tasimaciligi) herhangi bir yükün çıkış noktasından teslim edilmesi gereken noktaya karayolu üzerinden ulaştırılmasını sağlayan bir lojistik türüdür. Yurtiçi ve uluslararası karayolu taşımacılığı hizmeti, her zaman için müşteri memnuniyetini ön planda tutar. Karayolu taşımacılığının sık tercih edilmesinin nedenlerinden biri de, diğer taşımacılık türleriyle kombine edilebilmesidir.

Karayolu taşımacılığı yüklerin çıkış noktasından varış noktasına en hızlı ve güvenli şekilde taşınması amaçlandığından zaman tasarrufu sağlanır. Ayrıca karayolu taşımacılığında alternatif rotalar belirlemek mümkündür. Alternatif rotalar hem zaman tasarrufu hem her yere ulaşma imkanı sunar.

Karayolu taşımacılığında kapıdan kapıya nakliyat hizmeti de verilebilir. Karayolunun bulunduğu her yere karayolu taşımacılığı ile ulaşmak mümkündür. Ayrıca karayolu taşımacılığında tüm güvenlik önlemleri eksiksiz bir şekilde alınır.

(BÜLTEN)
Paylaş