yandexmetrikacounter
Kepez’e sağlıkta çifte yatırım: 6 ve 4 AHB’ | Çanakkale Olay

Kepez’e sağlıkta çifte yatırım: 6 ve 4 AHB’lik aile sağlığı merkezleri geliyor

Kepez’de sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik iki önemli yatırım hayata geçiriliyor. Cumhuriyet Mahallesi’ne 6 Aile Hekimliği Birimi (AHB) kapasiteli yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılırken, beldede 4 AHB kapasiteli mevcut merkezin tadilat çalışmalarında da sona yaklaşılıyor.

235

AK Parti Kepez Belde Başkanı Ömer Candan, Kepez’de sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik iki ayrı yatırım hakkında açıklamalarda bulundu. Candan, Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılması planlanan 6 AHB kapasiteli Aile Sağlığı Merkezi projesinin tamamlandığını ve yapım ihalesinin 2 Ekim’de gerçekleştirileceğini açıkladı. İhale ve sözleşme sürecinin ardından 20 gün içerisinde yer tesliminin yapılacağını belirten Candan, yeni Aile Sağlığı Merkezi’nin 240 günlük yapım sürecinin tamamlanmasının ardından hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.

Kepez’de 4 AHB’lik merkez için tadilat sürüyor

Kepez beldesinde yeni satın alınan 4 AHB kapasiteli Aile Sağlığı Merkezi için başlatılan tadilat çalışmalarında da önemli aşama kaydedildi. Ömer Candan, merkezin yapım ihalesinin Ağustos ayında gerçekleştirildiğini, yüklenici firma ile Eylül ayının başında sözleşme imzalandığını ve kısa süre içerisinde yer tesliminin yapıldığını belirtti. Tadilat çalışmalarının devam ettiğini aktaran Candan, merkezin 26 Ekim’de tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kepez’de vatandaşların daha modern ve nitelikli bir sağlık tesisinden yararlanması bekleniyor.

“Kepez’in sağlık altyapısını güçlendiriyoruz”

AK Parti Kepez Belde Başkanı Ömer Candan, sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamasında Kepez’in ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Kepez’imizin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor, hemşehrilerimizin daha kaliteli ve modern hizmetlere ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ne kazandırılacak 6 AHB kapasiteli yeni Aile Sağlığı Merkezi ile Kepez’deki sağlık hizmetlerimizin kapasitesi önemli ölçüde güçlenecek. Bunun yanında 4 AHB’lik Aile Sağlığı Merkezimizin tadilatının tamamlanmasıyla vatandaşlarımız daha modern ve nitelikli bir sağlık tesisine kavuşacak. Kepez’imizin bugününü değil, yarınını da düşünerek çalışıyoruz. Sağlık yatırımlarıyla, hizmetlerle ve güçlü bir anlayışla Kepez’imizin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde ifade ederken Kepez’de iki yatırımın tamamlanmasıyla birlikte aile sağlığı hizmetlerinin kapasitesinin artırılması ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha modern koşullarda erişim sağlaması amaçlandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş